Poslednja počast čuvaru srpskog groblja Đorđu Mihailoviću

Vest da je u 96.godini preminuo Đorđe Mihailović, čuvar vojničkog groblja na Zejtinliku rastužila je mnoge koji poštuju lik i delo ovog starine koji ni u duboku starost nije hteo da ostavi kosti vojnika nastradalih u Prvom svetskom ratu.
U ime Kluba 4×4 Justinijana Prima na poslednji ispraćaj u Solunu otputovaće Goran Jović, predsednik pomenutog Kluba koji sa puno emocija priča o poslednjem susretu.  Bilo je to 2018.godine kada su u znak obeležavanja stogodišnjice Velikog rata članovi Kluba posetili Krf a u povratku i Srpsko vojničko groblje na Zejtinliku.
„Poklonili smo mu uramljen plakat naše Džipijade sa posvetom u ime 45 učesnika koja je ostala u kripti mauzoleja na groblju u Solunu. To je bio drugi susret članova Kluba 4×4 sa deda Đorđem posle 2015. godine kada smo posetili Kajmakčalan. Bilo mu je drago i što smo svi imali majice sa upletenim zastavama Srbije i Grčke. Ostavili smo mu i flašu domaće šljivovice i poželeli mu dobro zdravlje. Još tada je nosi sa sobom bocu sa kiseonikom ali mu nije  bilo teško da priča o Srbiji, Krfu, Kajmakčalanu, Solunskom frontu i srpskim junacima koji počivaju tu na Zejtinliku, priseća se Jović.

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.