petak , 29 maja 2020

Posao za mlade-Nova platforma za nalaženje posla

Kapital magazin pokreće novi informativni portal www.posaozamlade.rs, čija je uloga da pomogne mladima pri traženju posla, praksi ili mesta za volontiranje.

Ova platforma će omogućiti mladima pristup najnovijim oglasima za posao, informacijama sa tržišta rada, uključujući i vesti iz poslovnog sveta, savete za zapošljavanje i pokretanje sopstvenog posla.

U našoj zemlji više od 30% mladih je nezaposleno. Uzrok jeste ekonomsko stanje u društvu, međutim, mi se bavimo drugim činiocima ove pojave – mladi možda nemaju realnu svest o potrebama tržišta rada, kao i koje su to konkretne veštine koje bi poslodavci prepoznali. Sa druge strane, nema dovoljno kanala kojima se promovišu i čine dostupnim poslovi za mlade koji ne zahtevaju prethodno radno iskustvo i zato smo pokrenuli posaozamlade.rs“- izjavio je generalni menadžer Kapital magazina Marko Jovanović.

Izradom ovakve internet platforme, Kapital magazin želi da se dodatno fokusira na mlade i da ovo bude mesto gde će biti objavljene sve prakse i radna mesta koja ne zahtevaju prethodno iskustvo.

Fokusirani smo na mlade kada govorimo o zapošljavanju i samozapošljavanju. Oni treba da budu aktivniji u traženju posla ili pokretanju nekog sopstvenog biznisa. Ovaj portal je jedan od načina da se to njima olakša. Ankete još uvek pokazuju da oko 65% mladih želi da radi u državnim službama, a tek 5% bi pokrenulo sopstveni biznis. Ovo je šansa da tu sliku promenimo“- poručio je Milivoje Jovanović iz Udruženja za razvoj preduzetništva.

Pokretanje sajta je deo projekta „Informativna platforma za podsticanje zapošljavanja mladih – Posao za mlade” koji Kapital magazin realizuje uz partnersku podršku Media i reform centra i Udruženja za razvoj preduzetništva. Finansijski pokrovitelj projekta je Grad Niš.

Foto: Kapital magazin

Takođe pročitajte

Vlasotinčanin Milan Ristić prvi donor krvne plazme iz ovog grada

TridesetrogodiŠnji Milan Ristić prvi je Vlasotinčanin koji je donirao plazmu za lečenje najteže obolelih pacijenata …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.