Predah u motelu “Predejane”, u blizini istoimene varošice na autoputu E-75 Koridora 10, nije izgubljeno vreme u putu jer ćete “napuniti baterije” pozitivnom energijom za nastavak puta.
Sve je u ovom vodećem objektu domaćeg tranzitnog turizma podređeno gostu bez obzira da li će noćiti, ručati ili će samo dopuniti zalihe vode i osvežiti se. Besprekorno je reč koja se najčešće može čuti među gostima. Direktorka Žaklina Krstić kaže da tokom sezone godišnjih odmora dnevno ugoste do pet hiljada gostiju a tolikom broju umornih duša nije lako udovoljiti.
Sam prilaz i parking motelu je prostran jer je u pitanju potpuno renovirani objekat koji se gradio u vreme bivše Jugoslavije kada su se poštovali svetski standardi u ugostiteljstvu. Iako je ovo omiljeno odmorište svim putnicima u ovom delu Srbije na parkingu se zna red. Ako ste srećne ruke možete i naći hladovinu da se auto ne pregreje previše dok vi uživate u prijatnoj atmosferi na terasama koje dominiraju na ulazu u objekat.
“Potrebno je veliko iskustvo i organizacija da se pobrinemo za tako veliki broj gostiju u relativno kratkom vremenu. Pomalo nervozni od puta i vrućine moramo im se naći na usluzi da se okrepe i bezbedno nastave put, kaže direktorka i dodaje da se ne štedi na radnoj snazi i da u sezoni angažuju i do 150 radnika.
Za one koji su preumorni da nastave put ili jednostavno žele da ostanu par dana i uživaju u lepotama Grdeličke klisure, Vlasinskog jezera, manastira Prohor Pčinjski,…ovo je idealni smeštaj. Raspolažu sa 110 ležajeva u 50 komfornih soba a imaju i osam luks apartmana. Klima, internet, kablovska, mini bar, frizerski salon, menjačnica se podrazumevaju. U okviru kompleksa je i mini market i benzinska pumpa tako da na jednom mestu mogu da se obave svi poslovi.
Međutim, smatra se da niste putovali ovim delom Srbije ako niste probali čuveni “motelac”. Neko bi rekao sendvič sa kajmakom i šunkom, ali bi ga većina smatra specijalitetom. Teško je onome ko ga nije probao objasniti zašto je “motelac” toliko tražen već 40 godina. Mođda je tajna u domaćoj lepinji, domaćem kajmaku, domaćinskom komadu šunke ili u pečenoj, lutoj papričici koja otvara apetit i po najvećoj vrućini.
“Tačno je da je “motelac” popularan ali su mu naše, domaće kiselo mleko i “grafče na tavče” velika konkurencija, kađe Ivana Vučković, šef kuhinje motela koja se stara da se glas o dobroj južnjačkoj kuhinji čuje nadaleko.
“Pripremamo sve vrste tradicionalnih i modernih jela i teško je nabrojati koaj sve vrsta jela nudimo. Mogu samo reći da su sve namirnice dnevno sveže i od proverenih prodavaca, kaže Ivana.
Iako pripadaju tranzitnom turizmu domaćini i gosti su “stari” znanci jer je motel “Predejane” mesto koje se unapred planira kada se krene na put, i tako godinama.
kontakt: recepcija (+381) 16 3406 120, centrala (+381) 16 3406 116, mobilni (+381) 64 8500525
e mail:[email protected]