petak , 16 aprila 2021

Popularna filmska muzika u obradi NaissBlue

Napokon, nakon višmesečnih radova niški džezeri NaissBlue objavili su ovih dana treći album, koji nosi naziv “The Art of Mr. Simjanović” koji je posvećen srpskoj filmskoj muzici.

Novi album najavljuju spotomn “The Guardian Angel” (Anđeo čuvar), koji je uradio Igor Jovanović a izdavač albuma je “Menart”.

Veliko hvala gospodinu Zoranu Simjanoviću za poverenje koje nam je ukazao prepuštajući nam svoja dela na korišćenje. Nadamo se da smo uspeli da na valjan način prodžeziramo predivne filmske numere, i tako ih još jednom sačuvamo od zaborava. Na albumu je radila ekipa u sastavu: Luan Osmani, Ivan Cvetković, Bojan Bojković, kaže frotmen Marijan Cvetanović.

Kompozitor Zoran Simjanović poznat po filmskoj muzici koju je radio za filmove “Balkan ekspres”, “Maratonci trče počasni krug”, “Bure baruta”, “Tito i ja” i mnoge druge. Cvetanović veli da su se susreli s njim na Horskim svečanostima u Nišu kada su i dogovorili saradnju.

Zadovoljan kako je to ispalo i da sada sve teče svojim tokom. Samo što će poslednji sud da kaže kritika i publika u svakom slučaju, videćemo kakva će biti njihova reakcija, dodaje Cvetanović.

Sve pesme su snimane uživo u niškom studiju “M”, kaže, a producent je bio Miloš Medić. Digitalno izdanje albuma dostupno je od 8. avgusta, dok će se CD naći u prodaji od septembra. Koncertna promocija albuma i prilika da sviramo uživo biće u septembru na tradicionalnom “Constantinus” festivalu 24. septembra.

 

Takođe pročitajte

Novinarka Jelena Stojković – Dobitnica priznanja „Cvet jednakosti“

Novinarka Jelena Stojković dobitnica je novinarskog priznanja „Cvet jednakosti“, koje se dodeljuje u okviru manifestacije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.