Ponosne kartice na ponos majkama i društveno odgovornim privrednicima

Lebane je jedna od dvadesetak opština u kojoj majke sa troje i više dece mogu da postanu vlasnice Ponosne kartice koja koja im omogućava popuste od 5 do 30 posto a neke usluge su i besplatne.

Pokret za decu „Cena minus za 3+“ pokrenuo je ovu humanu inicijativu širom Srbije a predsednik Pokreta Vladica Gavrilović kaže da je da je “ova kartica dokaz poštovanja porodica sa više dece i da sam pokret daje doprinos borbi protiv bele kuge koja preti uništenju i nestanku nacije”.

Spisak preduzeća koja učestvuju tako što omogućavaju popuste na svoju robu ili usluge sve je veći jer mnogi prepoznaju potrebu da se uključe u borbu protiv “bele kuge”. (na ovom linku možete pogledati gde se mogu putem Ponosne kartice ostvariti popusti)

Tako deca se iz višečlanih porodica mogu besplatno učlaniti u lebansku biblioteku ali i u pojedine sportske i kulturno umetničke organizacija. Popusti se nude za lepezu usluga ali i za proizvode uglednih proizvođača.

Predsednik opštine Ivan Bogdanović ističe da je da su ove kartice “skroman doprinos lokalne samouprave porodicama sa više dece uz želju da se podstakne natalitet , ali i olakša težak ekonomski položaj svojih sugrađana. On dodaje da je i do sada opština Lebane vodila računa o unapređenju uslova za razvoj svojih najmlađih sugrađana.

Rok za podnošenje zahteva za Ponosnu karticu ne postoji, sve majke koje nisu bile u mogućnosti da do sada podnesu zahtev moći će to da urade i u narednim radnim danima na šalteru Uslužnog centra u zgradi Opštine Lebane, u vremenu od 7 do 15 sati. Krajem meseca kartice se izrađuju a početkom narednog majke se pozivaju da ih preuzmu.

Takođe pročitajte

” Veliko srce dece Srbije” – slogan u svim vrtićima niške “Pčelice”

U svim vrtićima JPU „Pčelica“ Niš ovogodišnja „Dečija nedelja“ obeležava se pod sloganom „Veliko srce …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.