Pomozimo kad je najpotrebnije – humanitarna akcija vlasotinačkih gimnazijalaca

Učenici vlasotinačke gimnazije „Stevan Jakovljević“ organizuju humanitarnu prodaju knjiga i prateći performans  u četvrtak 17.marta od 10 do 13 časova u centru grada ispred zgrade lokalne samouprave.

Učenike Gimnazije ,,Stevan Jakovljević“ iz Vlasotinca okupljaju zdrave vrednosti sa željom da promovišu obrazovanje, kulturu, važnosti čitanja, kao i empatije koja nas čini uzvišenima.

Naše odeljenje, II/3 uključeno je u e-Twinning projekat sa partnerima iz Grčke i Turske. Zajedno čitamo i razmenjujemo mišljenja o pročitanim knjigama i povezujemo ih sa svakodnevnim životom. Čitanje vidimo kao vežbu empatije, vežbu u kojoj neko vreme hodate u tuđim cipelama. Takođe se bavimo aktivnostima i temama čiji je glavni motiv razvijanje maločas pomenutih vrednosti. Naš projekat ‘Čitati ili ne čitati’ je usmeren ne samo na razvijanje naših čitalačkih, misaonih i jezičkih sposobnosti, već i na podizanje svesti o čitanju kao jednoj zdravoj navici. Povodom toga, ali i nemilog događaja koji se dogodio ovoj divnoj porodici, organizovaćemo humanitarni bazar na kome ćemo sjediniti dobro i korisno. Trenutno pripremamo performans koji će se održati na trgu ispred Opštine u Vlasotincu koji će, nadamo se, privući ljude da kupe knjige i doniraju novac za pomoć porodici Jovanović. Glavni organizator svih aktivnosti u okviru našeg projekta i neko ko nas motiviše da činimo dobro je profesorka Biljana Pipović. Ovim pozivamo sve ljude dobre volje da nas posete, izaberu knjigu za sebe i učestvuju u našem programu. Onaj ko ne voli da čita možda samo nije pronašao pravu knjigu za sebe. Pridružite nam se, zabavite i u razgovoru s knjigoljupcima možda nađete ono što vam fali – malo mašte na papiru. Pruži više, budi više, poručuje učenica Ana Stojanović

Učenik Petar Veljković ističe da je porodicu Jovanović iz Vlasotinca  pogodila nesreća i da im je potrebna pomoć.

„To je sedmočlana porodica koja je za jednu noć izgubila sve što je sticala tokom života. Šesnestogodišnjoj Mini, četrnaestogodišnjoj Mariji i devetogodišnjem Aleksi potreban je novi krov nad glavom. Oni su članovi atletskog kluba ,,Vlasotince“. Mina pohađa muzičku školu u Leskovcu, Marija i Aleksa osnovnu školu ,,Siniša Janić“ u Vlasotincu. 205-9001025685430-19 je broj žiro računa Vanje Jovanović (Komercijalna banka) gde možete uplatiti novac za pomoć porodici. Naše malo, nekome znači mnogo, kaže Petar.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.