Pomozimo kad je najpotrebnije – humanitarna akcija vlasotinačkih gimnazijalaca

Učenici vlasotinačke gimnazije „Stevan Jakovljević“ organizuju humanitarnu prodaju knjiga i prateći performans  u četvrtak 17.marta od 10 do 13 časova u centru grada ispred zgrade lokalne samouprave.

Učenike Gimnazije ,,Stevan Jakovljević“ iz Vlasotinca okupljaju zdrave vrednosti sa željom da promovišu obrazovanje, kulturu, važnosti čitanja, kao i empatije koja nas čini uzvišenima.

Naše odeljenje, II/3 uključeno je u e-Twinning projekat sa partnerima iz Grčke i Turske. Zajedno čitamo i razmenjujemo mišljenja o pročitanim knjigama i povezujemo ih sa svakodnevnim životom. Čitanje vidimo kao vežbu empatije, vežbu u kojoj neko vreme hodate u tuđim cipelama. Takođe se bavimo aktivnostima i temama čiji je glavni motiv razvijanje maločas pomenutih vrednosti. Naš projekat ‘Čitati ili ne čitati’ je usmeren ne samo na razvijanje naših čitalačkih, misaonih i jezičkih sposobnosti, već i na podizanje svesti o čitanju kao jednoj zdravoj navici. Povodom toga, ali i nemilog događaja koji se dogodio ovoj divnoj porodici, organizovaćemo humanitarni bazar na kome ćemo sjediniti dobro i korisno. Trenutno pripremamo performans koji će se održati na trgu ispred Opštine u Vlasotincu koji će, nadamo se, privući ljude da kupe knjige i doniraju novac za pomoć porodici Jovanović. Glavni organizator svih aktivnosti u okviru našeg projekta i neko ko nas motiviše da činimo dobro je profesorka Biljana Pipović. Ovim pozivamo sve ljude dobre volje da nas posete, izaberu knjigu za sebe i učestvuju u našem programu. Onaj ko ne voli da čita možda samo nije pronašao pravu knjigu za sebe. Pridružite nam se, zabavite i u razgovoru s knjigoljupcima možda nađete ono što vam fali – malo mašte na papiru. Pruži više, budi više, poručuje učenica Ana Stojanović

Učenik Petar Veljković ističe da je porodicu Jovanović iz Vlasotinca  pogodila nesreća i da im je potrebna pomoć.

„To je sedmočlana porodica koja je za jednu noć izgubila sve što je sticala tokom života. Šesnestogodišnjoj Mini, četrnaestogodišnjoj Mariji i devetogodišnjem Aleksi potreban je novi krov nad glavom. Oni su članovi atletskog kluba ,,Vlasotince“. Mina pohađa muzičku školu u Leskovcu, Marija i Aleksa osnovnu školu ,,Siniša Janić“ u Vlasotincu. 205-9001025685430-19 je broj žiro računa Vanje Jovanović (Komercijalna banka) gde možete uplatiti novac za pomoć porodici. Naše malo, nekome znači mnogo, kaže Petar.

Takođe pročitajte

Vlasotinački Sportski savez najbolji u Srbiji

Sportski savez opštine Vlasotince najbolji je teritorijalni sportski savez u Srbiji. On je dobitnik najvećeg …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.