petak , 12 avgusta 2022

Pom pom – knedle stjuardese Anice

Kada se pre pet godina upustila u posao stjuardese Anica Milidragović iz Niša nije ni sanjala da će joj upravo taj posao i bezbrojna putovanja pomoći u stvaranju ideje za porodični biznis.

Anica inače po struci ekonomista, odlučila se na posao u avio kompaniji Qatar kako kaže zbog mogućnosti obilaska brojnih svetskih destinacija i upoznavanja kultura, običaja i ljudi.
Po povratku u Srbiju, vođena željom da sa porodicom provede više vremena, rođena je ideja o ručno rađenim kolačima, danas poznatim kao Pom Pom knedle.
Sam plan o pokretanju ovog biznisa trajao je godinu dana sve dok pravi ukus ovog posve interesantnog kolača nije se našao na tanjiru Anice i njene porodice.
„ Želela sam da ovo bude prava stvar, jer prvenstveno ova vrsta kolača nije tako popularna u našem gradu i uopšteno regionu. To jeste olakšavajuća okolnost, ali upravo zbog toga smatrala sam da moram dosta da radim na tome i dam sve od sebe kako bi kupci bili zadovoljni i rado se vraćali za po „još koju“ knedlu.“ – priča nam Anica.
Pored klasičnih sa šljivama, Anica je uporedo radila i na receptima i isprobavanju nekih ne tako tipičnih ali svakako podjednako ukusnim varijantama ovih slasnih knedli.
Proces nastanka knedli jeste dug jer potraje od 3 do 4 sata, zbog samih sastojaka i ne tako tipičnog recepta potrebno je posvetiti dosta pažnje, a moramo napomenuti da je svaka knedla ručno rađena.
„Krivac za moju ljubav prema knedlama jeste moja baka, koja mi ih je još dok sam bila mala spremala vrlo često. Zbog toga sam u sve ovo krenula upravo zbog ljubavi i možda da pokušam da vratim knedle na velika vrata u našem gradu“ –osmehuje nam se Anica.
Na ideju dizajna pakovanja knedli, logoa i samog imena brenda Anica je inspiraciju pronašla u modi i omijenim dodatkom na odeći i aksesoaru pom pom, a koji su se između ostalog našli i na reviji svetskih modnih kuća. Pored pom pom-a simboli romantičnog nakita pod nazivom kameja su Anici poslužili kao podloga za sam stil brenda i dizajn.
“ Imala sam u svojoj glavi od nastanka same ideje i zamisao kako bi to moglo da izgleda, a to je želja da budu prikazane u nekom nežnom, romantičnom i šarenolikom svetlu, da na trenutak imate taj doživljaj kao da su upravo izašle iz bakine kuhinje” – dodaje Anica.
Pored klasične knedle sa šljivama tu su i one sa kokosom, rafaelo knedle, šumska čarolija sa lešnikom i šumskim voćem, a Anica nam otkriva da već se kao favorite izdvaja šumska čarolija, krispi i naravno  one sa šljivom.
Knedle možete poručiti putem Facebook-a ili Instagrama, a verujte nam na reč knedle su još ukusnije nego na slikama!

Takođe pročitajte

Saveti i trikovi: Kako da se najlakše spakujete za odmor

Leto je doba kada se prepuštamo uživanju i relaksaciji, ako izuzmemo neizbežne trenutke stresa koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.