Pokloni sa dušom – deca iz hraniteljskih porodica

Humanost nije privilegija bogatih već onih koji sačuvaju dušu deteta u sebi jer samo deca umeju da bez ikakvog interesa usreće druge. Ako ste poželi da barem za praznike ponovo „budete dete“ posetite prostorije Udruženja hranitelja „Sunce“ u Leskovcu.

15571321_1293811033974909_1907628478_nU prizemlju Centra za socijalni rad, u ulici Koste Stamenkovića na broju 6 nalazi se kancelarija koja je ovih dana pravi izložbeni prostor. Deca svih uzrasta iz hraniteljskih porodica u pomoć nastavnice Danijele Mikić prikazala su sav svoj talenat i kreativnost u pravljenju lepih stvarčica. Zanemarite sitne nesavršenosti jer ukrasi možda nisu vrhunski ali su napravljeni sa dušom. Pokušajte da sa 100 dinara nahranite svoju dušu na bilo koji drugi način. Skoro pa je nemoguće.

Oni su „čarobni“ jer njihovom kupovinom ostvarujete neki mali dečiji san, kao što je novi džemper ili dopuna kredita za mobilni telefon. Cena? Verovali ili ne, na vama je da odredite koliko vrede. Niko vas osim vaše savesti neće proveravati koliko ste ih platili time što ste ubacili novac u kutiju dobročinstva. A oni će sve što budu zaradili podeliće na ravne časti, kao i uvek do sada.15497598_1293811083974904_2094216288_n

„Trudimo se da ovoj deci učini život podnošljivim i sretnim. Vole da se osećaju korisnim. Pored likovne radionice aktivni su i na priprema za srpski jezik. Sadržaje obezbeđujemo preko projekata i jedno smo od najaktivnijih udruženja, kaže Mirko Ljubenović, predsednik.

U leskovačkom kraju ima 120 hranitelja a od toga su pedesetak aktivnih u ovom udruženju.

 

Takođe pročitajte

Poziv za socijalna preduzeća i OCD za testiranje inovativnih pristupa

Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP Zid iz Crne Gore, zajedno sa organizacijom CEDRA iz Splita, Hrvatska; Deli – prostorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.