Pogledajte nagrađivan dokumentarni film o Rtnju

Nagradu na trećem Internacionalnom Festivalu turističko-ekološko dokumentarnog filma ”VRMDŽA FEST” koji se održao ove godine 6.jula, dobio je dokumentarni film o Rtnju iza koga stoji zanimljiva ekipa.

Kratkometražni film o Specijalnom rezervatu prirode „Rtanj“ predstavljen je ove godine na trećem Vrmdža Festu u sklopu projekta Hidden Serbia, a na samu ideju da se baš Rtanj nađe kao tema došla je ekipa ljudi koju čine: Dimitrija Savić Zdravković, istraživač saradnik na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, zatim Miroslav Mitić ispred MMD Studia, Marko Nikolić takođe sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

Film je urađen uz pomoć Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Danka Jovića šefa kancelarije Zavoda u Nišu kao i “Biološko društvo dr Sava Petrović” .

Film u trajanju od 4 minuta je od pre par dana dostupan svima, pa ga možete pogledati na linku ispod.

Film je sniman dva meseca, u različitim vremenskim uslovima – “Nije bilo lako ali je itekako bilo veliko zadovoljstvo što smo ovakvu ideju i zamisao sproveli u delo.” – kaže ekipa filma.

U planu je snimanje dugometražnog filma, u kome će se obuhvatiti još neke zanimljivosti koje se povezuju sa ovim prirodnim rezervatom.

This slideshow requires JavaScript.

Marko i Ira u glavnoj ulozi

Naravno film ne može proći bez glavnih uloga pa su se tako Marko Zdravković i Ira sudeći po kadrovima snašli vrlo dobro, osvajajući prostranstva Rtnja zajedno.

Rtanj-Blago istočne Srbije

Specijalni rezervat prirode „Rtanj” koji se prostire se na površini od 4 997 17 01 hektara, nalazi se u istočnoj Srbiji, u jugozapadnom delu Karpatsko–balkanskog planinskog sistema, a administrativno pripada opštinama Sokobanja i Boljevac.

Specijalni rezervat prirode „Rtanj” je područje izuzetnih geoloških, geomorfoloških, bioloških, istorijskih i estetskih vrednosti.

Takođe pročitajte

WIZZ AIR – Fiksnih 9 evra za različite proizvode i usluge. Važi i za postojeće rezervacije!

Spremite se da svoje iskustvo putovanja uzdignete do neslućenih visina uz naše neverovatno prolećno čišćenje!

Jedan komentar

  1. Na počentnoj slici videa su pomeštali strane sveta, zapravo istok i zapad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.