utorak , 17 maja 2022

Čajanka za dan poezije

Povodom obeležavanja 21. marta, Svetskog dana poezije, u Vlasotincu je 25. marta , održana poetska čajanka u organizaciji udruženja Vlasinska vila, Underground fest, poslastičare 5 plus i đačkog parlamenta Gimnazije Stevan Jakovljević u Vlasotincu.

Ljubitelji poezije imali su priliku da čitaju, recituju ili otpevaju stihove po svom izboru, autorske ili drugih pesnika . Tokom večeri koja je započeta pesmom Laze Kostica, Među javom i med snom, mogli su se čuti poznati stihovi velikih pesničkih imena, ali i stihovi lokalnih pesnika, koji su takođe izazvali značajnu pažnju prisutnih. Učešće u programu je uzelo oko dvadesetak poklonika poezije, među kojima je bilo pripadnika različitih generacija. Posebno raduje interesovanje mladih ljudi, koji su se aktivno uključili u realizaciju večeri.
Zanimljiv detalj jeste da je ulaznica za ovo veče bio stih ili kesica čaja, tako da su svi prisutni uz stihove i muzičku pratnju na gitari, mogli da uživaju i u šoljici toplog napitka.
Veče je završeno dodelom simboličnih nagrada učesnicima, a posebna nagrada, torta u vidu šešira Desanke Maksimović, dodeljena je za utisak večeri I izražajnost u predstavljanju stihova, profesorki geografije Žaklini Stefanović.
Sudeci po utiscima prisutnih, poetska čajanka je protekla u opuštenoj i prijatnoj atmosferi , a većina učesnika je izrazila želju da sličnih događaja u gradu bude više i da se češće organizuju.

Takođe pročitajte

Kerber na Letnjoj pozornici u Nišu

Kerber se vraća na Letnju pozornicu da proslavi 40. rodjendan sa niškom publikom 11. juna …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.