Podrška socijalnim preduzećima koja pozitivno utiču na mlade

Posle Novog Sada, Užica, Zaječara i Beograda danas će i u Nišu i Vranju biti predstavljen Program podrške preduzećima koja imaju pozitivan uticaj na mlade.

Program je namenjen socijalnim preduzećima koja zapošljavaju i radno angažuju mlade (18-35 godina) iz ranjivih grupa ili doprinose zapošljavanju kroz svoje aktivnosti.

Program pruža priliku da preduzeća dobiju stratešku konsultantsku podršku u razvoju i unapređenju poslovanja kroz rad sa iskusnim biznis konsultantima i preduzetnicima, razviju saradnju sa GIZ-om i povežu se sa sličnim preduzećima u Srbiji.

Socijalno  preduzetništvo danas predstavlja jedan od ključnih pokretača ekonomskog i društvenog razvoja, koji pruža mogućnost zapošljavanja mladih iz osetljivih grupa, u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih. Ovaj koncept prepoznat je kao inovativan način za prevazilaženje problema nezaposlenosti mladih i u okviru projekta je pokrenut program podrške socijalnim preduzećima u Srbiji. Cilj programa je upravo da osnaži ona preduzeća koja direktno doprinose zapošljavanju mladih i time podstakne dalje smanjenje nezaposlenosti među ovom društvenom grupom.
Prijavu poslati na e-mejl adresu [email protected] do 29.09.2017.godine u 23:59 časova.

Sve potrebne informacije i smernice za podnošenje prijava možete naći na sajtu. Sva pitanja u vezi prijavljivanja na konkurs možete postaviti putem elektronske pošte na mejl [email protected].

Zainteresovani koji bi želeli da prisustvuju nekoj od info sesija treba da se registruju na [email protected].

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.