utorak , 9 avgusta 2022

Podrška mladima u izboru budućeg zanimanja

Petnaestoro maturanata gimnazija i srednjih stručnih škola posetilo je kompaniju Better Collective Niš u okviru programa „Pick and Choose”.

Prostorije Better Collectiv-a Niš

Oni su na ovaj način dobili uvid u poslovanje kompanije i kompanijsku kulturu, te u neformalnom
okruženju porazgovarali sa zaposlenima. Idejni tvorci programa “Pick and Choose”, studenti koji su se i sami nedavno susreli sa dilemom oko izbora fakulteta, Ognjen Nikolić i Pavle Momirović, kažu da je prikaz svih aspekata zanimanja i radnog okruženja jedino što mladima može da znači kao pomoć oko izbora karijere.

Sandra Stojanović, HR konsultantkinja kompanije Better Collective Niš rekla je da je kompanija srećna što može da pomogne mladima na ovakav način, s obzirom na to da je odabir budućeg zanimanja uvek izazov.

Prostorije Better Collectiv-a Niš

Uvek rado podržavamo razvoj mladih. Kada su nam se organizatori projekta „Pick and Choose“ obratili za saradnju, nismo oklevali. Maturaranti su ovu priliku iskoristili da nam postave najrazličitija pitanja, kako bi razjasnili neke nedoumice i bili sigurniji u to da su na pravom putu kada je u pitanju izbor buduće karijere. Ko zna, možda će neko od posetilaca postati naš budući zaposleni.”

Kompanija Better Collective Niš drugu godinu zaredom podržava program „Pick and Choose” koji maturantima pomaže u odabiru fakulteta i buduće karijere. U okviru programa učesnici putem organizovane posete kompanijama mogu na konkretnom primeru da vide kako izgleda baviti se određenim zanimanjem. Cilj ovog projekta je da učenici koji još uvek ne znaju šta žele da upišu ili nisu sigurni u svoju odluku, steknu utisak o radu u kompanijama, kako određena zanimanja zaista funkcionišu u praksi i da na taj način, možda, dobiju usmerenje i načine izbor.

Takođe pročitajte

Balkanska premijera predstave “Balkan Bordelo” na Nišvile džez teatru

Predstava “Balkan Bordelo” po tekstu Jetona Neziraja a u režiji Blerte Neziraj nastavak je saradnje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.