Podrška mladim ljudima da započnu posao

Mladi ljudi, njih 20-oro starosti od 18 do 35 godina, sa područja vlasotinačke opštine, danas je potpisalo ugovore o dobijanju bespovratnih sredstava za započinjanje ili unapređenje sopstvenog posla, u okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece“.

Pojedinačni iznosi kreću se od 250.000 do 400.000 dinara. Reč je o regionalnom projektu u kome, pored Vlasotinca, učestvuju i Leskovac, Lebane i Medveđa i za koji su sredstva obezbeđena posredstvom Kabineta ministarke Slavice Đukić Dejanović zadužene za demografiju i populacionu politiku.
Ova sredstva treba da vam pomognu da unapredite kvalitet svog života i da stvorite uslove za zasnivanje ili proširenje porodice. Činjenica je da se poslednjih godina povećao broj rođenih beba u Vlasotincu i okolini, ali je činjenica da moramo još mnogo da radimo na tome da nas bude više. Od 1. januara do danas, rođene su 223 bebe u Vlasotincu što je znatno više nego prethodnih godina“ – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.
Koordinator regionalnog projekta „Radimo za bolju budućnost dece“ Marinko Đorđević dodao je da je cilj je projekta poboljšanje kvaliteta života, koji je jedan od neophodnih uslova za rehabilitaciju rađanja i roditeljstva.
Aktivnostima na projektu povećavamo dostupnost usluga predškolskog vaspitanja adaptacijom vrtića „LANE“ u Prilepcu i vrtića u parnerskim opštinama. Projekat promoviše reproduktivno zdravlje adolescenata kroz osnivanje i umrežavanje savetovališta za zaštitu reproduktivnog zdravlja mladih u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu i Medveđi. Promovišu se i redovni preventivni ginekološki pregledi, kao i rešavanje problema neplodnosti“ – rekao je Đorđević.
U ime dobitnika sredstava, na podršci Kabinetu za demografiju i populacionu politiku i lokalnoj samoupravi zahvalio je Bojan Rajković.
Ja sam vlasnik firme Blek gras iz Vlasotinca, bavimo se proizvodnjom slatke i slane zimnice, kao i hladno ceđenih sokova i sirupa. Sredstva ćemo iskoristiti za nabavku novih mašina, čime ćemo unaprediti poslovanje i verujem zaposliti nove ljude“ – rekao je mladi preduzetnik.
Ukupna vrednost projekta iznosi 67 miliona, od čega Kabinet ministra bez portfelja Slavice Đukić Dejanović zadužen za demografiju i populacionu politiku obezbeđuje 52 miliona, a opštine ostatak od oko 15 miliona dinara. Vrednost vlasotinačkog dela projekta je 10,1 milion dinara, od čega je iz kabineta ministra stiglo 6,9 miliona. Učešće opštine je oko 3,1 milion dinara.

Takođe pročitajte

Dela Petra Čuja u poljima lavande u Tamnjanici

Polja lavande u Tamnjanici 29.juna po četvrti put biće galerija na otvorenom a svoja dela …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.