Ilustracija Foto: Photo by Tirachard Kumtanom: https://www.pexels.com/photo/two-women-holding-pen-601170/

Podrška Evropske unije ženama i mladima početnicima u poslovanju

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Plamena Halačeva i predstavnica Ministarstva za evropske integracije Ivana Đurić posetiće 16. aprila 2024. godine Vrnjačku Banju i uručiti sertifikate o dodeli bespovratnih sredstava Evropske unije za 45 žena i mladih početnika u poslovanju.  

Evropska unija je preko programa EU PRO Plus opredelila preko 360.000 evra za kupovinu opreme i uvođenje usluga kako bi podržala preduzetnice i mlade preduzetnike iz slabije razvijenih opština da započnu i unaprede poslovanje.

Tokom boravka u Vrnjačkoj Banji, zamenica šefa Delegacije EU i predstavnica Ministarstva za evropske integracije će se sastati sa predsednikom opštine Bobanom Đurovićem i obići neke od projekata koje EU podržava u opštini sa ciljem da se poboljša kvalitet života ugroženih grupa, unapredi energetska efikasnost i usluge koje lokalna administracija pruža građanima i privredi. Poseta će uključiti i novu zgradu za socijalno stanovanje čiju je izgradnju EU podržala kroz program „EU Podrška socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji kao i radove na izgradnji mosta preko Male Reke koji je srušen nakon poplava 2023. godine. EU je preko EU PRO Plus programa za obnovu ovoga mosta obezbedila 200.000 evra.

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije će se obratiti na konferenciji „EkoBiz forum“ koju u Vrnjačkoj Banji organizuje Udruženje građana „Čepom do osmeha“. Na ovoj konferenciji će biti predstavljeni primeri dobre prakse u oblasti zaštite životne sredine, uključujući kompanije, lokalne samouprave, predstavnike institucija, međunarodne partnere i civilni sektor, kao i prilagođavanje Zelenoj agendi.

Takođe pročitajte

KONSTRAKTA i ZEMLJA GRUVA na Nišvillu!

Završne večeri ovogodišnjeg jubilarnog, 30. Nišville festivala, u nedelju, 18. avgusta nastupiće i Ana Đurić …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.