utorak , 11 avgusta 2020

Podeljeni ugovori za podsticaj u poljoprivredi

Opštine Medveđa je u skladu sa Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i ranijih godina odvojila novčana sredstva za sprovođenje mera podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Programom mera za 2019. godinu izdvojeno je ukupno 15 miliona dinara, odnosno pet miliona više nego prošle godine. Potpisivanjem preostalih ugovora, ovaj deo podsticajnih mera investiranja u fizička sredstva je i zvanično obavljen.

Treća tranša podele Ugovora za podsticajna sredstva u vidu mehanizacije i opreme za poljoprivredu upriličena je u sali Skupštine opštine Medveđa. Ovoga puta ugovore je potpisalo 100 korisnika koji su ostvarili pravo na podsticaje koji dodeljuje opština Medveđa za 2019. godinu.

“Programom podsticaja u poljoprivredi potrudili smo se da definišemo prioritetna područja delovanja i teritorijalne specifičnosti i potrebe, vodeći računa o pravilnoj raspodeli sredstava u čemu smo i prilično uspeli, što se i vidi kroz broj podnetih zahteva za podsticaje. Isplata sredstava vrši se po redosledu podnošenja zahteva tako da je sada treća, poslednja tranša isplate za meru investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstva u iznosu od 3.334.150 din tj. za vas 100. od ukupno 244. korisnika tj. domaćinstva koja su podnela zahtev za podsticaje. Potrudićemo se da i naredne godine, isplate i potpisivanje ugovora budu isplaćena u što kraćem periodu i nadam se u većem iznosu podsticaja po korisniku” – istakao je predsednik, Nebojša Arsić.

Na kraju svog obraćanja, predsednik opštine Medveđa je pozvao sve građane da uzmu učešće u kreiranju budžeta za 2020. godinu, čime bi se realnije sagledale potrebe svih meštana naše opštine.

Takođe pročitajte

Svemirski programi, da ili ne?

EU info mreža pokreće serijal onlajn debata, na kojima će učestvovati polaznici i polaznice Evropske …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.