Podeljeni ugovori za podsticaj u poljoprivredi

Opštine Medveđa je u skladu sa Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i ranijih godina odvojila novčana sredstva za sprovođenje mera podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Programom mera za 2019. godinu izdvojeno je ukupno 15 miliona dinara, odnosno pet miliona više nego prošle godine. Potpisivanjem preostalih ugovora, ovaj deo podsticajnih mera investiranja u fizička sredstva je i zvanično obavljen.

Treća tranša podele Ugovora za podsticajna sredstva u vidu mehanizacije i opreme za poljoprivredu upriličena je u sali Skupštine opštine Medveđa. Ovoga puta ugovore je potpisalo 100 korisnika koji su ostvarili pravo na podsticaje koji dodeljuje opština Medveđa za 2019. godinu.

„Programom podsticaja u poljoprivredi potrudili smo se da definišemo prioritetna područja delovanja i teritorijalne specifičnosti i potrebe, vodeći računa o pravilnoj raspodeli sredstava u čemu smo i prilično uspeli, što se i vidi kroz broj podnetih zahteva za podsticaje. Isplata sredstava vrši se po redosledu podnošenja zahteva tako da je sada treća, poslednja tranša isplate za meru investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstva u iznosu od 3.334.150 din tj. za vas 100. od ukupno 244. korisnika tj. domaćinstva koja su podnela zahtev za podsticaje. Potrudićemo se da i naredne godine, isplate i potpisivanje ugovora budu isplaćena u što kraćem periodu i nadam se u većem iznosu podsticaja po korisniku“ – istakao je predsednik, Nebojša Arsić.

Na kraju svog obraćanja, predsednik opštine Medveđa je pozvao sve građane da uzmu učešće u kreiranju budžeta za 2020. godinu, čime bi se realnije sagledale potrebe svih meštana naše opštine.

Takođe pročitajte

Vlasotinački Sportski savez najbolji u Srbiji

Sportski savez opštine Vlasotince najbolji je teritorijalni sportski savez u Srbiji. On je dobitnik najvećeg …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.