subota , 26 septembra 2020

Podela paketića u okviru akcije „Svi smo mi Deda Mraz“

U subotu su deca, roditelji i zaposleni VOS “Kreativno pero” iz Beograda sa puno posvećenosti i ljubavi, za mališane i njihove porodice spakovali više od 300 novogodišnjih paketića i više od 1300 kilograma osnovnih životnih namirnica.

Na cifru od 300 novogodišnjih paketića, dodajemo i 120, koje je obezbedila humanitarna organizacija „Nađi Raula“, zahvaljujući humanim ljudima.
„VOS “Kreativno pero” dugi niz godina organizuje humanitarne akcije. One traju tokom cele školske godine. Svi se trudimo i deca, roditelji i svi zaposleni da te akcije i uspeju. Suština je da decu učimo da misle na druge, da ih poštuju, da brinu o njima i da sa njima dele. I upravo ovakve akcije su usmerene na to da decu na vreme učimo pravim vrednostima” – izjavila je Gordana Kedžić, direktorka škole “Kreativno pero”.

Ona kaže da je ovo drugi put da pomažu Niš. Inače, direktorka ističe da su i prethodnih godina pomagali različite institucije:
Humanitarne akcije radimo čitav niz godina i uvek se dogovaramo kome ćemo ih uručiti. To su bile Ustanove i institucije u Beogradu, ali smo posetili i Jagodinu, Ćupriju… Ovo je akcija koju svi u školi volimo, zato što nam se bliži Nova godina i sve to treba da bude u znaku radosti i veselja i Deda Mraz, kao oličenja onoga što znači darivanje i ljubav je prava stvar u nazivu akcije.

Humanitarna akcija pokrenuta je sa željom da se najmlađima iz ugroženih društvenih grupa, ali i starim, zaboravljenim licima pošalje poruka da su nam važni i da mislimo na njih.

Naša namera bila je da ovogodišnja humanitarna akcija “Svi smo mi Deda Mraz” izađe iz okvira “Kreativnog pera” jer zajedno uvek možemo više i to su prepoznali i uz nas se našli: humanitarna organizacija Nađi Raula, Karić fondacija, Vila Aleksandar Orašac, Brian Lack&Co International, Moj Super Raspust, OC Smartacus, BK TV News, Delić transport, restoran „Mandala“, VIZ Connection, Ruck Peclavus Serbia, Yumis Niš i ovom prilikom im upućujemo veliko hvala. Zahvaljujemo se našoj deci, njihovim roditeljima i našim zaposlenima, kao i svim prijateljima VOS “Kreativno pero” koji su još jednom pokazali da su ljudi velikog srca svuda oko nas!“ – zaključuje direktorka.
Predstavnici Asocijacije roditelja, VOS “Kreativno pero” i humanitarna organizacija Nađi Raula uz nemerljivu podršku Saveta za socijalna pitanja Kancelarije za mlade Grada Niša će 26. 12. 2018. godine odneti novogodišnje paketiće deci primaocima socijalne pomoći u Nišu. Jovan Milić, iz humanitarne organizacije „Nađi Raula“ kaže da su za decu pripremili zanimljiv program.
Pored same dodele novogodišnjih paketića za svu prisutnu decu smo pripremili zanimljiv program. Mališani iz ANIP „Mozaik“ priredili su zanimljiv program folklora i pesme, a ono što je zanimljivo, svako ko dobije paketić, uz paketić će dobiti i diplomu prijateljstva, koje su pravili naši volonteri“ – kaže Milić i dodaje: „U ovu akciju, zahvaljujući školi „Kreativno pero“ se uključio veliki broj kompanija, a posebno moram da istaknem gospođu Vesnu Trajković i celu porodicu Trajković, koja živi i radi u Cirihu. Oni su nam donirali 120 paketića i uz pomoć prevoznika dovezli do Niša, što pokazuje da naša dijaspora ne zaboravlja svoj narod“ – zaključuje Jovan.

Takođe pročitajte

Dani turizma u Nišu – Besplatne vožnje i razgledanje grada

U okviru DANA TURIZMA U NIŠU, u organizaciji Turističke organizacije Niš, građanima, posetiocima i turistima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.