Počinje STRINGS – međunarodni festival umetničke muzike

U organizaciji Leskovačkog kulturnog centra  od 22. do 28. jula  biće održan 11. STRINGS međunarodni festival i letnja akademija muzike.

Festival je poznat kao jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u ovom delu Srbije koji za cilj ima popularizaciju umetničke muzike kao i razvoj mladih muzičkih talenata.

Leskovačka publika će imati priliku da vidi veliki broj događaja i umetnika iz zemlje i sveta. Pored izvođača iz Srbije biće zastupljeni i gosti iz Francuske, Ukrajine, Hrvatske i zemalja regiona.

Posebno bi istakli koncerte žive legende jugoslovenskog roka Dadu Topića, jednog od najboljih džez pijanista regiona Matiju Dedića koji će svirati opus svog oca Arsena Dedića kao i koncert simfonijskog orkestra Strings festivala sa solistima Valerijem Sokolivim i Damjanom Saramandićem za koji možemo reći da očekujemo da će biti u formi spektakla. Dirigent je Vitalij Protasov a za ovu priliku su se orkestru priključili muzičari iz Beogradske filharmonije i Simfonijskog orkestra RTS.

Otvaranje STRINGS festivala je u subotu, 22. jula u 21 čas u Narodnom pozorištu Leskovac nakon čega će uslediti koncert Matije Dedića. Istog dana u 19 časova na Gradskom trgu će biti otvorena izložba fotografija ROCK MOMENTI autora Ivana Stojanovića iz Kragujevca a nakon toga i koncert Omladinskog kamernog orkestra Strings  u Leskovačkom kulturnom centru. Dirigent je Rade Pejčić.

Ulaz na sve događaje je slobodan osim za koncerte Matije Dedića za koji je cena ulaznice 500 dinara i Dade Topića za čiji nastup treba izdvojiti 1500 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na biletari Leskovačkmog kulturnog centra svakog dana od 8 do 20 časova.

Takođe pročitajte

Naša SELA – podrška ruralnom turizmu na jugu Srbije

U okviru Međunarodnog sajma turizma u Beogradu promovisan je novi sajt www.nasasela.rs kao podrška ruralnom turizmu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.