nedelja , 28 novembra 2021
Poveži zene - podeli znanje

Počinje projekat o ženskom preduzetništvu ,,Poveži žene – podeli znanje”

Projekat ,,Poveži žene – podeli znanje” sprovodi Deli – prostor za kreativno delovanje u partnerstvu sa udruženjem Poveži žene.

Inicijativa je deo šireg projekta ,,Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama” koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansira Vlada Švedske.

Prema podacima Evropske unije nezaposlenost mladih uzrasta od 15-30 godina je 33,27%, a od tog broja 53% su žene. Najčešći razlog zbog kojih mlade žene ne planiraju da se bave sopstvenim biznisom su nedostatak početnog kapitala, znanja i veština u vođenju posla, visok rizik,
neizvesnost uspeha i zarade, nepovoljan ambijent i diskriminacija.

Glavni cilj projekta ,,Poveži žene – podeli znanje” je iskustveno i znanstevno osnažiti žene i devojčice u gradu Nišu. Takođe, doprineti ublažavanju svih oblika diskriminacije kroz direktno uključivanje žena u preduzetničke vode. Projekat se sastoji iz četiri etape. Prva etapa su motivaciona predavanja – edukacije iz oblasti kreativnih industrija. Teme predavanja su žensko preduzetništvo, platforme za rad na daljinu, ljudski resursi, timski rad, finansijski menadžment. Dakle, sve ono što podrazumeva put od ideje – do realizacije. Druga etapa su tople ženske priče u okviru kojih ćemo predstaviti pet uspešnih preduzetnica koje se bave mikro biznisima. Treća etapa je Hackathon – Žene rešavaju problem!

Pet timova od po pet devojaka rešavaće problem koji im projektni tim postavi kao zadatak. Na samom kraju projekta za najuspešnije i najzainteresovanije žene koje su svojim učešćem doprinele projektu organizovaćemo posetu jednoj uspešnoj niškoj kompaniji. Za sada, neka ime kompanije ostane tajna.

Projekat otvaramo predavanjem na temu ženskog preduzetništva i motivacije uopšte i ono će biti održano tokom decembra meseca. Zbog situacije sa COVID 19 predavanje će se održati onlajn.

Pozivamo sve zainteresovane da prate sajt i društvene mreže Deli prostora i udruženja Poveži žene gde mogu pročitati više detalja o projektu i informisati se o datumima i satnici svih predstojećih aktivnosti.

„Poveži žene – Podeli znanje“ sprovodi Deli – Prostor za kreativno delovanje u partnerstvu sa Poveži žene. Inicijativa je deo šireg projekta „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“ koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansira Vlada Švedske.

Takođe pročitajte

Završena velika akcija doniranja hrane – Priznanje kompanijama

Kompanija MK Group sa članicama dobitnik je priznanja za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.