petak , april 26 2019
Početna / KATEDRA / Počela izgradnja najveće streljane u Nišu

Počela izgradnja najveće streljane u Nišu

Za pola godine konstrukcija, koja se nalazi između stadiona Železničara i bazena “Čair” i koja za sada ima samo spoljne zidove i stubove, trebalo bi da se “pretvori” u streljanu.

Dograđivanje i uređivanje dugo čekane i obećavane streljane otpočelo je i koštaće skoro 108 miliona dinara, kažu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte, od kojih će veći deo platiti Grad Niš.
Nedovršen i neopremljen deo objekta aprila 2019. godine trebalo bi da konačno bude završen i najavljuje se da će ovo biti najveća i najlepša streljana u Srbiji.

Trebalo bi da omogući organizaciju kako domaćih, tako i međunarodnih takmičenja, da bude dostupna rekreativcima, ali i osobama sa invaliditetom, pošto najavljuje i lift. Ipak, deluje kao da joj se najviše raduju članovi trofejnog Streljačkog kluba Niš 1881, koji su u staroj streljani, koja se nalazi preko puta Skupštine grada, primorani da se “dovijaju” na različite načine na treninzima.

Preko 67 miliona za streljanu daće Grad Niš, dok će Ministarstvo privrede platiti ostatak – nešto više od 45,5 miliona. Ono što će i ovog puta izostati je kuglana, ispričao je Dušan Radivojević iz KLER-a, iako je planirano da ona bude u prizemlju, a streljana na spratu.

“Dole je planirana kuglana, ali kroz ovaj poziv nije moguće realizovati kuglanu, jer nije takav bio javni poziv Ministarstva privrede. Dobićemo 45 streljačkih staza, opremljenih da je moguće organizovati i međunarodna takmičenja i takmičenja na državnom nivou, što Niš nije mogao ranije da organizuje” – rekao je Radivojević.

Izvođač ovog projekta je Gas Oil iz Sokobanje, projektant Zavod za urbanizam, za nadzor je zadužena Direkcija za izgradnju grada Niša, dok se projekat realizuje preko KLER-a.

Izvor: https://naissus.info/pocela-izgradnja-nove-streljane-u-nisu/

Takođe pročitajte

SREMUŠ – poslastica za medvede i dar za ljude

Nijedna biljka ne čisti tako dobro sistem za varenje i krv kao sremuš (Allium ursinum) …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.