utorak , 1 decembra 2020

Pobednički “Bardirani pileći file punjen gorgonzolom i pistaćima”

Šampion u pripremi jela na moderan način u kategoriji do 23 godine je Miloš Totović  iz Kragujevca čiji je “Bardirani pileći file punjen gorgonzolom i pistaćima” oduševio međunarodni žiri na trećem Internacionalnom gastro šampionatu u Nišu a specijalno za čitaoce našeg portala mladi kuvar poklanja recept.

13435669_10209542361145729_699047074_nZa 2 osobe potrebno je : 300 grama piletine, 50 grama gorgonzole,  40 grama pistaca i 80 grama pancete

Sotirane kuglice krompira i cips od rotkvice: 80 grama  krompira, 40 grama  rotkvica, 10 gama putera, ruzmarin, so i biber

Sos:1 dcl pavlake za kuvanje, crveni kari u prahu, so i biber

Pire od avokada: 60 grama avokada, 10 grama putera, so, biber i limunov sok

Način pripreme:

Piletinu rastanjiti na radnoj povrsini, zaciniti po ukusu, napuniti je gorgonzolom i pistacima a potom umotati u pančetu. Tako pripremljenu piletinu pržiti u prethodno zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi dok korica ne dobije zlatno zutu boju.

Na otopljenom puteru sotirati rotkvice i prethodno do pola barene kuglice krompira. Začiniti po ukusu.

Pire od avokada pripremamo na sledeci način:

Oljusteni avokado pasiramo i sotiramo na rastopljenom puteru. Limun i ostale začine dodajemo po ukusu.

I za kraj u zagrejanu pavlaku za kuvanje dodajemo crveni kari i mešamo dok se sos ne sjedini.

Jelo sluziti toplo i uz casu belog vina koje ce upotpuniti vas uzitak. Prijatno!

milos totovic pobednicak ekipaMiloš je deo kuvarske ekipe koja broji oko 90 članova a osnovana je pre godinu dana i već je zabeležila brojne uspehe u Rumuniji, Bugarskoj, Turskoj na čelu sa predsednikom Vujadinom Vujadinovićem i podpredsednikom Vladimirom Arsenijevićem.

milos totovic i stevo karapandza “Gastronomijom se profesionalno bavim od svoje 17. godine.  Planiram da ove godine nastavim školovanje na Visokoj školo strukovnih studija za menadzment i poslovne komunikacije, kaže Miloš koji je je jedan od onih kuvara koji ljubav i posvećenost prema kuvanju deli od prvog momenta kada je ušao u kuhinju.
“Hobi mi je “karving” i planiram da tu drevnu veštinu uz pomoć HoReCa asocijacije prezentujem ne samo Kragujevcu već i ostatku Srbije. Želja mi je da se na što većem broju trpeza pored ukusnih jela koja pripremaju kuvari naže i karving, odnosno voćne dekoracije koje će upotpuniti doživljaj, najavljuje Miloš.

 

 

Takođe pročitajte

Кonkurs za književnu nagradu „Branko Miljković“

Početkom sledeće godine biće dodeljena jubilarna 50. nagrada za poeziju BRANКO MILJКOVIĆ. Nagradu dodeljuje Grad …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.