Pobednički „Bardirani pileći file punjen gorgonzolom i pistaćima“

Šampion u pripremi jela na moderan način u kategoriji do 23 godine je Miloš Totović  iz Kragujevca čiji je „Bardirani pileći file punjen gorgonzolom i pistaćima“ oduševio međunarodni žiri na trećem Internacionalnom gastro šampionatu u Nišu a specijalno za čitaoce našeg portala mladi kuvar poklanja recept.

13435669_10209542361145729_699047074_nZa 2 osobe potrebno je : 300 grama piletine, 50 grama gorgonzole,  40 grama pistaca i 80 grama pancete

Sotirane kuglice krompira i cips od rotkvice: 80 grama  krompira, 40 grama  rotkvica, 10 gama putera, ruzmarin, so i biber

Sos:1 dcl pavlake za kuvanje, crveni kari u prahu, so i biber

Pire od avokada: 60 grama avokada, 10 grama putera, so, biber i limunov sok

Način pripreme:

Piletinu rastanjiti na radnoj povrsini, zaciniti po ukusu, napuniti je gorgonzolom i pistacima a potom umotati u pančetu. Tako pripremljenu piletinu pržiti u prethodno zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi dok korica ne dobije zlatno zutu boju.

Na otopljenom puteru sotirati rotkvice i prethodno do pola barene kuglice krompira. Začiniti po ukusu.

Pire od avokada pripremamo na sledeci način:

Oljusteni avokado pasiramo i sotiramo na rastopljenom puteru. Limun i ostale začine dodajemo po ukusu.

I za kraj u zagrejanu pavlaku za kuvanje dodajemo crveni kari i mešamo dok se sos ne sjedini.

Jelo sluziti toplo i uz casu belog vina koje ce upotpuniti vas uzitak. Prijatno!

milos totovic pobednicak ekipaMiloš je deo kuvarske ekipe koja broji oko 90 članova a osnovana je pre godinu dana i već je zabeležila brojne uspehe u Rumuniji, Bugarskoj, Turskoj na čelu sa predsednikom Vujadinom Vujadinovićem i podpredsednikom Vladimirom Arsenijevićem.

milos totovic i stevo karapandza „Gastronomijom se profesionalno bavim od svoje 17. godine.  Planiram da ove godine nastavim školovanje na Visokoj školo strukovnih studija za menadzment i poslovne komunikacije, kaže Miloš koji je je jedan od onih kuvara koji ljubav i posvećenost prema kuvanju deli od prvog momenta kada je ušao u kuhinju.
„Hobi mi je „karving“ i planiram da tu drevnu veštinu uz pomoć HoReCa asocijacije prezentujem ne samo Kragujevcu već i ostatku Srbije. Želja mi je da se na što većem broju trpeza pored ukusnih jela koja pripremaju kuvari naže i karving, odnosno voćne dekoracije koje će upotpuniti doživljaj, najavljuje Miloš.

 

 

Takođe pročitajte

Kako „rukovati“  Rock ‘n’ Roll u novom romanu Ivana Bajovića Bajke

Sedam godina posle prvenca „Priručnik za Rock ‘n’ Roll“ Ivan Bajović Bajke objavio je drugi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.