
Sotirane kuglice krompira i cips od rotkvice: 80 grama krompira, 40 grama rotkvica, 10 gama putera, ruzmarin, so i biber
Sos:1 dcl pavlake za kuvanje, crveni kari u prahu, so i biber
Pire od avokada: 60 grama avokada, 10 grama putera, so, biber i limunov sok
Način pripreme:
Piletinu rastanjiti na radnoj povrsini, zaciniti po ukusu, napuniti je gorgonzolom i pistacima a potom umotati u pančetu. Tako pripremljenu piletinu pržiti u prethodno zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi dok korica ne dobije zlatno zutu boju.
Na otopljenom puteru sotirati rotkvice i prethodno do pola barene kuglice krompira. Začiniti po ukusu.
Pire od avokada pripremamo na sledeci način:
Oljusteni avokado pasiramo i sotiramo na rastopljenom puteru. Limun i ostale začine dodajemo po ukusu.
I za kraj u zagrejanu pavlaku za kuvanje dodajemo crveni kari i mešamo dok se sos ne sjedini.
Jelo sluziti toplo i uz casu belog vina koje ce upotpuniti vas uzitak. Prijatno!
Miloš je deo kuvarske ekipe koja broji oko 90 članova a osnovana je pre godinu dana i već je zabeležila brojne uspehe u Rumuniji, Bugarskoj, Turskoj na čelu sa predsednikom Vujadinom Vujadinovićem i podpredsednikom Vladimirom Arsenijevićem.
