petak , 24 marta 2023

Pobednici Regionalnog app izazova posetili konferenciju u Berlinu

Učenici iz Niša i Istočnog Sarajeva, pobednici prvog Regionalnog app izazova u izradi aplikacija za mobilne uređaje, zahvaljujući uspehu koji su postigli i podršci Telekoma Srbija i m:tel Bosna i Hercegovina, posetili su konferenciju ID TechExShow u Berlinu.

Poseta jednoj od najvećih konferencija u Evropi koja je kroz izložbeni deo i specijalizovane kurseve objedinila više sektora primene savremenih tehnologija u proizvodnji i komunikacijama, bila je odlična prilika za najbolje programere u regionu da se upoznaju sa novim trendovima, posebno na polju primene IoT tehnologije.

„Drago nam je što smo ove godine osvojili prvu nagradu na Regionalnom app izazovu što nam je omogućilo posetu ovoj prestižnoj IoT konferenciji. Ovde smo imali priliku da vidimo mnoge revolucionarne tehnologije koje će tek ući u široku primenu. Neke od njih su i senzorne tehnologije koje koriste i mobilne aplikacije, a to je posebno interesantno za naš dalji rad“, izjavio je Luka Pavlović iz gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša.

Telekom Srbija do sada je organizovao sedam konkursnih ciklusa mtsapp konkursa za talente na polju programiranja u Srbiji, a od ove godine u saradnji sa kompanijama m:tel Crna Gora i m:tel Bosna i Hercegovina, konkurs je prema istim pravilima organizovan i u ovim zemljama.

„Veoma smo ponosni na mtsapp konkurs i posebno nam je drago što smo u saradnji sa kolegama uspeli za konkurs da zainteresujemo i talentovane srednjoškolce u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Cilj konkursa je da promoviše znanje, timski duh i preduzetnički način razmišljanja, a poseta i upoznavanje sa sadržajem konferencije na određeni način zaokružuje ovaj edukativni proces“, izjavila je Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija.

Najbolje aplikacije sa mtsapp konkursa i Regionalnog app izazova postavljene su na Google Play:

https://play.google.com/store/apps/developer?id=mts&hl=en

Takođe pročitajte

Akademsko pozorište niškog SKC NIŠ osvojilo četiri nagrade u Kragujevcu

„Kući“, predstava Akademskog pozorišta SKC Niš, je sa festivala amaterskih pozorišta u Kragujevcu donela čak …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.