Po uzoru na svetske metropole-Niš dobio turistički bus!

Od danas, 15. jula svi posetioci, turisti ali i Nišlije moći će da obiđu grad kao i sve njegove kulturno-istorijske objekte ni manje ni više, nego iz otvorenog busa!

Kako grad Niš raspolaže većim brojem lokaliteta koji su udaljeni od centra grada, Medijana arheološko nalazište, Ćele kula, spomenik na Čegru, Spomen-park Bubanj koncept otvorenog busa je jedinstvena prilika da se turisti upoznaju i informišu o svim zanimljivostima koje nudi duga i bogata istorija ovog grada.

Iako je i ranije bilo inicijative, tek sad su se sklopile kockice za nabavku ovakvog tipskog autobusa. Sam Grad je učestvovovao u realizaciji i kupovini turističkog autobusa, koji će biti u nadležnosti Turističke organizacije“, izjavio je Uroš Parlić direktor TON-a i dodao da će autobus obilaziti devet lokacija u gradu, koje turisti najčešće žele i da posete, a na ovaj način biće im olakšana poseta znamenitosti za koje se interesuju.

Tura će trajati 80 minuta, sam autobus ima 78 mesta od kojih je 48 na galeriji, a turiste će na turi o najznačajnijim podacima, informisati audio-vodič, za sada na srpskom i engleskom jeziku.

Statistički podaci u potpunosti pravdaju nabavku ovakvog autobusa, jer se iz meseca u mesec povećava broj posetilaca, naročito stranaca i to ne samo za vreme poznatih festivala.

U evropskim i gradovima i širom sveta, ovakav vid turističke ponude ima dugu tradiciju, a Niš se sada, konačno pridružio zajednici posećenih turističkih destinacija, sa širom ponudom.

Od tri polaska dnevno, sa parkinga iza Narodnog pozorišta, jednu vožnju subvencionisaće grad Niš, a cena karte za odrasle osobe iznosiće 400 dinara, dok će za decu do 12 godina, vožnja biti besplatna.

Polasci su rutom pored Tvrđave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ulicom Nikole Pašića, do Ćele-kule, nalazišta Medijana, Niške Banje i Čegra..

Više informacija možete dobiti na kontakt telefone: +381 18 520 207, +381 18 250 222, +381 18 523118.

 

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.