petak , 27 januara 2023

Ako je ples, neka je brazilski

Ovog juna, oprobajte se u brazilskim plesovima. 

U periodu od 12. do 14. juna moći ćete da naučite osnovne korake brazilske sambe, fohoa (forro) i afro-plesa (takođe poznatog kao Ples Oriša). Časove plesa će držati instruktor Elisio Luis Fernandez iz Brazila.

Biografija instruktora:
Elizio Lusio Fernandez rodio se u Brazilu. Sa 13 godna počeo je da trenira kapoeru i afro-brazilski ples. Sa raznim poznatim plesnim trupama, nastupao je širom Južne Amerike. Od 1985. do 1990. Sa grupom “Oba Oba” bio je na turneji kao kapoerista i plesač, obišao je Francusku, Švajcarsku, Nemačku, Italiju i Izrael, kao i neka mesta u SAD (Njujork, Los Anđeles, Čikago i Detroit).

Nakon turneje, vratio se u Brazil kako bi detaljnije proučio afričku kulturu Brazila. U tom periodu, nastavio je sa plesom fokusirajući se na slobodan i moderan ples koji je učio pod majstorima Rudolf Labanom i Kuninhamom. Potom je otišao u Italiju gde je osnovao školu afro-plesa, a svoje iskustvo je širio i delio sa raznim instruktorima širom Brazila i Evrope. Trenutno radi u školi koju je osnovao u Dolini Aoste, mestu koje se nalazi na granici Italije sa Francuskom.

Više o radionici  i rasporedu možete pogledati na linku.

Takođe pročitajte

5 razloga da cvekla postane deo vaše svakodnevne ishrane

Cvekla je jedna od najboljih namirnica za naše zdravlje. Još u staroj Grčkoj i kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.