PLANINARENJE – oprezno kretanje na Suvoj planini

Nevreme koje je u predhodnom periodu zahvatilo područje Specijalnog rezervata prirode ”Suva planina” je prouzrokovalo na pojedinim mestima delimičnu neprohodnost ili otežanu prohodnost u vidu oborenih stabala i klizavog terena na planinarskim stazama.

Upravljač SRP ”Suva planina” JP ”Srbijašume” je na pojedinim mestima postavio obaveštenje da je korišćenje staza nebezbedno.

Ovim želimo da apelujemo na sve planinare i grupe koje organizovano dolaze na pordučje ”Suve planine” na povećanu opreznost prilikom izvođenja akcija. To se posebno odnosi na rekreativce koji samostalno odlaze na planinarenje.

Obavezna je upotreba opreme koja obezbeđuje bezbedan boravak po Pravilniku o bezbednom izvođenju planinarskih aktivnosti. Ukoliko je moguće molimo sve da se uzdrže od aktivnosti na pomenutom terenu dok se staze ne dovedu u prvobitno stanje.

Podsećamo i na Zakon o zaštiti prirode (kretanje na području zaštite) kao i na obavezu da svi koji planiraju posetu Suvoj planini moraju tražiti dozvolu Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Takođe pročitajte

Slavni violinista dobija laskavu titulu u rodnom gradu

Nišlija Nemanja Radulović, koji godinama živi i stvara u Francuskoj, biće proglašen za počasnog člana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.