četvrtak , 7 jula 2022

Pivski festival u Ladovici po 11.put

Od petka 28.do nedelje 30.jula u vlasotinačkom selu Ladovica održaće se 11.Pivski festival. Prvog dana ove autentične manifestacije na kojoj se neguje dobar pank i rok zvuk nastupiće zaječarski bend H.C.Z, zrenjaninski Drink or die, beogradski Scordisci i dva ladovička benda Middle finger i Hidrogen. Drugog dana, u subotu, nastupiće leskovačka grupa Muzika babine mladosti, beogradske grupe Direktori i Pogonbgd i ladovički Cepeni ćunci. Trećeg dana biće velika pank, rok i hip hop DJ žurka.

foto Dalibor Boce Ilić

 Od skromnih početaka do festivala koji predstavlja značajno ime u svetu alternativne muzuke kod nas, entuzijasti i organizatori Pivskog festivala prošli su dug put u prethodnih 11 godina. Ove godine su dobili značajniju podršku opštine na konkursu za projektno finansiranje udruženja gde je ovaj festival podržan sa 100.000 dinara.

“Iako je to možda petina novca koji nam je neophodan, mi smo zadovoljni jer smo prepoznati kao značajna manifestacija – rekao je na konferenciji za novinare potpredsednik Udruženja Festival stara škola Ladovica i član benda Cepeni ćunci Predrag Jović.

foto Dalibor Boce Ilić

“Sređujemo prostor, obezbeđujemo smeštaj i hranu bendovima sa strane u našim kućama, dajemo i sopstveni novac da festival živi, ali s ponosom mogu da kažem da ni jednom bendu nismo ostali dužni ni dinara, a i oni su smanjivali svoje honorare za nastup na našem festivalu – objašnjava predsednik  udruženja i član benda Hidrogen Dragan Janjić.

Festival je počeo pre 11 godina kao želja mladih Ladovičana da pomognu svom Omladinskom fudbalskom klubu Progres, a od toga da učine nešto za seoski klub ne odustaju ni danas jer će treće večeri festivala, na DJ žurci biti kutija u kojoj će za određenu muzičku želju sa liste pank, rok i hip hop muzike svako moći da ostavi novčani prilog.

foto Dalibor Boce Ilić

Entuzijazam Ladovičana podržava i predsednik mesne zajednice Slobodan Stanojević koji kaže da svaka od manifestacija koja oživi selo treba da bude podržana.

“Planiramo sledeće godine da u Ladovici napravimo višenamensku zgradu od 300 metara kvadratnih i dečji park, kako bismo ljude, posebno mlađe, aktivirali – rekao je Stanojević.

Takođe pročitajte

Poznati jednoglasno: “EXIT je osećaj koji mora da se doživi!

Brojna poznata lica i javne ličnosti, kao što su Miloš Biković, Dragana Mićalović, Viktor Savić, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.