Pijte čaj od belog luka i oterajte prehladu

Za razliku od belog luka u sirovom stanju čaj je mnogo blažeg ukusa tako da neće ugroziti vaš društveni život ali će vam pomoći da se rešite ili sprečite dosadne prehlade. Ovo je jedan od stotine saveta koji nesebično deli radiolog i čuvar porodične tradicije Ivan Milošević iz Leskovca.

ivan-milosevic-radiologMilošević je do sada imao na stotine predavanja širom juga Srbije na temu alternativne medicine ali i o štetnom uticaju radijacije, vodi kao “izvoru života”, svemu što je krajnji cilj – ozdravljenje čoveka.

“Po struci sam strukovni medicinski radiolog , radim u Domu zdravlja u Leskovcu, a u privatnom životu čuvar sam porodične tradicije. Od babe Milosave do današnjih dana naša porodic ačuva tajne. Kao dobar poznavalac savremene medicine i fitoterapije želim da kroz ova predavanja napravim paralelu ali i spoj između zvanične i alternativne medicine, kaže neumorni Ivan koji nijednog trenutka ne pokušava da umanji značaj zvanične medicine.

“Nikad tradicionalna medicine ne može imati dijagnostičke metode kao zvanična. Dovoljna je kap krvi da saznate sve o stanju jednog organizma. To nijedan travar ne može. Ali, nepravedno je i odbaciti ono što nudi tradicionalne medicina. Nijedan čaj ne može da naškodi organizmu kao pogrešan lek niti može izazvati smrtnosne alergijske reakcije. S druge strane, lekovi su dostupniji i lako primenljivi dok vam za pripremu čaja ili obloga treba malo više posvećenosti.”ivan-milosevic-biljna-apoteka

Sezona prehlada je uveliko počela pa Milošević preporučuje čaj od belog luka. Dovoljno je jednu glavicu preliti sa vrelom ali ne ključalom vodom i ostaviti da odstoji 40 minuta. Dodati pre konzumacije malo limuna i meda.

“Prijatnog je ukusa, možete ga piti kao preventivu, otkriva nam Milošević koji na svjim predavanjima služi čaj čija je receptura stara 300 godina.

“Čaj datira sa Dalekog istoka a u našoj porodici našao se zahvaljujući Turčinu koji se zaljubio u neku moju prabaku. Oženio je i nastanili se na Kosovu i Metohiji a mnogo godina kasnije porodica se preselila u Leskovac. Pored bioskopa Soko, u centru Leskovca, godinama smo držali biljnu apoteku, veli Milošević koji nikada ne traži novac za svoja predavanja već ih često i sam finansira.

ivan-milosevic-vlasotinceČesto mu je gost na predavanjima profesor informatike Goran Milovanović koji govori o prirodnom i veštačkom zračenju.

“Ova tema je vrlo interesantna i aktuelna. Javnost ili obični ljudi, su vrlo malo upoznati sa ovakvim predavanjima, jer se teme ovakvog karaktera interpretiraju na stručnim skupovima, sa stručnom terminologijom izražavanja, koja je za običnog čoveka malo poznata ili skroz nejasna. Ovako kompleksna tema, ostaje nekada do kraja nejasna, iz razloga što se za jedno pitanje mogu se naći nekoliko različitih odgovora. Što to može da zbuni običnog čoveka. Zato mi govorimo narodnim jezikom, svima prepoznatljivim, bez mnogo upotrebe stručne terminologije.. Običan čovek je i te kako zainteresovan za ovu temu, jer štetnost od zračenja je prepoznatljivo na svakom koraku, ukazuje naš sagovornik.

Takođe pročitajte

Prolećne alergije – kako da se nosite sa simptomima

Nakon dugih tmurnih dana, ništa nije lepše nego provoditi svaki dan vani, na toplom prolećnom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.