subota , 25 januara 2020
Početna / TRADICIJA / HRANA / Pihtijada u Vlasotincu – tradicija će biti sačuvana

Pihtijada u Vlasotincu – tradicija će biti sačuvana

Tročlani žiri koji su činili pobednici sa predhodnih Pihtijada imao je težak zadatak da mežu tridesetak takmičara izabere čije su pihtije (pitije) najukusnije.
Nakon degustacije i bodovanja odlučeno je da prvo mesto pripadne Danijeli Dimitrijević, drugo Dragani Miljković a Jasmini Miljković. Nagradu za najlepši aranžman pripala je Ljiljana Lepojević.
Po drugi put su se ove godine birali u juniori, odnosno najmlađi učesnici Pihtijade a to su Aleksandra Mitrović (7) i Luka Filipović (7).

Nagrade za najbolje majstore u pripremi ovog specijaliteta koji se tradicionalno kuva za Bogojavljanje obezbedila je Turistička organizacija Vlasotinca. Direktorka Olivera Cvetković kaže da je ova manifestacija sve masovnije kako po broju učesnika tako i posetilaca.

“Atmosfera je odlična a svaki od učesnika je zaslužio nagradu jer su se potrudili da pihtije budu prvoklasne. Pošto je ovo takmičenje morali smo da odaberemo najbolje a posebno nam je drago što je primećeno i angažovanje najmlažih jer se tako čuva tradicija a recept se prenosi “sa kolena na koleno”, kaže direktorka Olivera.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Takođe pročitajte

REGENERIK jer ne budi degenerik prema prirodi

U vreme kada je ekološko stanje čitave planete na alarmantnom nivou, potrebno da se svako …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.