Petočlana porodica Stojanović Foto: Opština Vlasotince

Petočlana porodica Stojanović uskoro dobija dom

Petočlana porodica Stojanović iz sela Ravnog Dela, umesto stare trošne kuće, dobiće uskoro novi funkcionalni dom. To je rezultat saradnje između opštine Vlasotince i Fondacije Humana srca iz Beograda.

Lokalna samouprava, Centar za socijalni rad, organizacije i pojedinci godinama pomažu ovu porodicu, ali njihova kuća više nije za stanovanje. Zahvaljujući saradnji sa Fondacijom Humana srca, porodica će uskoro dobiti novi dom u drugom selu – kaže predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović.

This slideshow requires JavaScript.

 

Iako su uslovi za život na selu teži, porodica je odlučila da nastavi svoj život u seoskoj sredini. Od troje dece dvoje su srednjoškolci, a jedan je učenik osnovne škole. Otac radi sezonske poslove i odsutan je po nekoliko meseci od kuće, kako bi obezbedio egistenciju i školovanje dece. Zato je pomoć Fondacije Humana srca od životne važnosti za porodicu Stojanović.

Fondacija će, uz podršku opštine, ponovo okupiti porodicu Stojanović u porodičnom domu. Videli smo da opština Vlasotince ima razvijene socijalne programe, da su dobitnici nagrade za unapređenje položaja žena na selu i da generalno ima sluha za potrebe najugroženijih, zbog čega im fondacija zahvaljuje na saradnji – kaže upravitelj Fondacije Humana srca Danijela Vasilijević.

Opština Vlasotince i Fondacija Humana srca potpisale su protokol o saradnji, kojim će i ubuduće zajedno raditi na obezbeđivanju boljih uslova socijalno ugroženim građanima.

Takođe pročitajte

Na klinici za kardiohirurgiju UKC Nis uradjena je druga transplantacija bubrega ove godine

“Postoji jedna rec koja nas oslobadja sve tezine patnji i bola. Ta rec je LJUBAV” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.