Pet razloga zbog kojih treba udomiti ljubimca

Kada donesemo odluku da naš život obogatimo jednim četvoronožnim prijateljem, većina nas odlazi u odgajivačnice i izdvaja pozamašne svote novca za štence ili mačiće. Nažalost, udomljavanje je kod nas i dalje na niskoj lestvici, zbog predrasuda da su ljubimci u azilima bolesni, neposlušni, prljavi.

Zato vam mi danas donosimo 5 razloga zbog kojih TREBA udomiti a ne kupiti ljubimca!

1. Ako udomite ljubimca, spasićete život!
Spasavanje jednog života je jedan od glavnih razloga za usvajanje ljubimca. Mnoga prihvatilišta nemaju dovoljan broj mesta, pa su primorani da nekada eutanaziraju svoje štićenike! Stavite tačku na to, tako što ćete usvojiti jednog ljubimca.
Ne samo da ćete spasiti njegov život, već ćete u svoj, sasvim sigurno, uneti mnogooo radosti!

2. Udomljavanje ljubimca je jeftinije!
Sa sigurnošću tvrdimo da je mnogo jeftinije usvajanje životinje, od kupovine jedne od odgajivača. Kada dođete kući sa svojim novim ljubimcem, dovoljna vam je adekvatna hrana za njegovu veličinu i uzrast, činije za vodu i hranu i mesto na kome će pas spavati.
Životinje koje su spremne za udomljavanje uglavnom su i sterilisane ili kastrirane, tako da nećete imati dodatnih troškova oko toga.

3. Pružite im drugu šansu!
Psi i mačke koje žive u prihvatilištima uglavnom su tu, jer su ih prethodni vlasnici izbacili i ostavili na ulici, nisu imali dovoljno vremena da brinu o ljubimcu, morali su da se presele ili jednostavno nisu želeli više da imaju ljubimca. Ove životinje nisu “beskorisne” i one zaslužuju drugu šansu. Osim toga, dobar je osećaj znati da ste nekome pružili šansu za novi život, zar ne?

4. Usvojeni ljubimci su u većini slučajeva zdravi!
Jedna od najvećih zabluda je da su životinje u prihvatilištima opasne i bolesne. Sve životinje koje tamo žive prošle su veterinarske preglede, vakcinisane su, očićene, sterilisane,.. Posetite lokalno prihvatilište i iznenadićete se koliko su zdrave i srećne životinje koje ćete tamo zateći.

5. Oni će učiniti vaš život srećnijim!
Ovo je poslednji i najvažniji razlog za usvajanje psa ili mace. Sama činjenica da ćete jednom biću pružiti srećan život i topli dom, vam može probuditi neverovatan osećaj.

Pored toga, uz bezuslovnu ljubav svog ljubimca, nikada se više nećete osećati usamljeno.

Izvor: http://petface.net/

Takođe pročitajte

Šta videti na Divčibarama tokom vikend putovanja?

Iako mnogi od nas najviše vole da provedu godišnji odmor na moru, ne smemo smetnuti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.