„Pesnička novogodišnja čestitka“ sa Slavkom Masoničić Vojinović

„Pesnička novogodišnja čestitka“, književna tribina biće održana danas od 17 časova, a gošća će biti pesnikinja Slavka Masoničić Vojinović.

Slavka Masoničić Vojinović, rođena 24.11.1955. u Zagrebu, a diplomorala je na Departmanu za engleski jezik i književnost Filozofskog Fakulteta u Nišu, gde i danas živi i radi.

Profesionalno se bavi prevođenjem, a godinama piše poeziju za odrasle i decu. Pesme su joj objavljivanje u brojnim zbornicima poezije. Svoju samostalnu zbirku

„Mirisi pelina“, koju je posvetila je svom ocu, objavila je 2010. Dve godine kasnije, 2012. objavila je zbirku pesama za decu „Nebo je k’o vata kad se zgužva“, a zbirku
za decu pisanu na dijalektu „Od malečko do golemo“ objavila je 2018. Jedna od pesama po kojoj je postala poznata u Srbiji a i šire je „Nole, tatko na tenis“, takođe pisana na dijalektu. Ova pesnikinja je česta gošća osnovnih škola i dečijih biblioteka.

Na književnoj tribini, koju organizuje Studentski kulturni centar Niš, ona će govoriti o svom književnom stvaralaštvu, ali i čitati svoju poeziju. Tribinu možete pratiti na Fejsbuk stranici SКC-a.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.