Pergla – najbolji minerali i vitamini i nedostižan san farmaceutske industrije

Blagodeti meda poznati su većini koji vode računa o zdravlju kao i što je rasprostranjeno znanje o matičnom mleču, polenu i propolisu ali malo ko je čuo za perglu. To je “tajna” pčelara a reč je o prerađenom polenu koje pčele koriste za svoj razvoj. Najbolji mineral i vitamini na planeti pa ne čudi da je cena kilogram meda sa perglom 30 evra.

“Pergla se teško vadi ali ima i intezivniji efekat na čovekov organizam. Ima sve što organizmu treba jer su u njoj sadržane sve nezamenjive amino kiseline neophodne za organizam, otkriva nam pčelar Čeda Pejić sa Vlasinske Okruglice koji kaže da je najbolja pergla u vreme kada cveta čelebi grana (lat.solidago virga-aurea)celebi grana za najbolji perglu

Pergla je bogata fruktozom, proteinima, enzimima, pigmentima, vitaminima B grupe, vitaminom K, mineralima, ugljenih hidrata. Upotreba pergle daje rezultate vec posle nekoliko dana. Preporučuje se redovno uzimanje kod držanje dijeta za mršavljenje, bez opasnosti od štetnih dejstva.

Upotreba pergle je veoma značajna kao dodatak hrani u procesu rasta i za one koji se leče od teških oštećenja organizma. U pergli se najvise nalazi rutin, supstanca koja jača zidove krvnih sudova, čini zidove kapilara cvršćim i preporučuje se kod izliva krvi u mozak,infarkta srca ,kao i krvarenje u mrežnjači.

Pergla doprinosi obnovi i razvoju nove crevne flore, jača imuni sistem i smanjuje umor. Dobar je i za upalu prostate i impotenciju.

Uzima  se pomešana sa medom, 3 grama dnevno za odrasle i o,5 grama za decu. Može da se doda i matični mleč.

Takođe pročitajte

Kako se efikasno zaštititi u sezoni virusa?

Sa dolaskom hladnijih meseci, posebno krajem jeseni i početkom zime, nastupa sezona virusa od kojih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.