ponedeljak , 10 avgusta 2020

“Pčelicina” centralna kuhinja ponovo radi punim kapacitetom

Mališani vrtića Predškolske ustanove Pčelica od danas ponovo dobijaju kuvane obroke. Centralna kuhinja “Mladost”, u kojoj se dnevno pripremi dvadesetak hiljada “kuvanih” obroka i užina, renovirana je pre obećanog roka.

„Kao u svemu što radimo i planiramo, tako nam je i ovoga puta interes dece bio na prvom mestu, zato smo svi udružili snage i konačan ishod je savremena, po svim standardima urađena kuhinja“, izjavila je direktorka PU Pčelica Niš Svetlana Mitić. Ona ističe da je renoviranje kuhinje završeno za manje od dvadeset dana koliko je bilo planirano.

Za sve roditelje koji su brinuli i izjavljivali da je nedopustivo da njihova deca jedu, kako su isticali, brzu hranu, ovo je lepa vest. Iako su mališani niških vrtića I tokom renoviranja dobijali hranu koja zadovoljava sve nutritivne vrednosti, od ove nedelje ponovo je na “meniju” kuvani obrok.

Tokom renoviranja, a po nalogu Sanitarne inspekcije Niš, saniran je pod, postavljene kiselootporne pločice po zahtevima HACCP-a u kuhinji I svim hodnicima kojima prolazi hrana. Iservisirani su kazani u kojima se kuvaju jela, dodate nove sudopere, police I posuđe od inoxa. Osim krečenja, urađenie su I drugi prateći poslovi I ispoštovani svi zahtevi sigurnosti I bezbednosti proizvodnje, distribucije I serviranja hrane deci niških vrtića.

“Roditelji naših mališana su u medijima i javnosti isticali da “Pčelica” mora da nađe rešenje, da ne sme da dozvoli da deca koja ostaju po osam sati jedu suvu hranu I da je izabran loš period za renoviranje. Naravno da smo mi sve ovo sagledali, ali I morali da poštujemo nalog Sanitarne inspekcije”, kaže direktorka I naglašava da je zbog zimovanja, sezone virusa I boginja, broj dece u ovom periodu bio najmanji, čak I manji nego za vreme letnjeg raspusta ranijih godina.

Direktorka PU Pčelica NIš ističe da razume brigu roditelja, ali ih I moli da imaju razumevanja za planove I ideje ove predškolske ustanove čiji je imperativ zadovoljno, srećno I veselo dete.

“U narednom periodu će biti još mnogo radova, renoviranja, saniranja, jer planiramo da mnoge vrtiće “umijemo” I sredimo, zato što u njima godinama nije ništa investirano, kaže Mitićeva I još jednom podvlači da se tokom svih investicija prvo razmišlja o sigurnosti naših malih “pčelica”.

Takođe pročitajte

Završena rekonstrukcija fiskulturne sale u školi “Siniša Janić”

Posle 154 godine od osnivanja, učenici OŠ „Siniša Janić“ mogu da se pohvale da su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.