Paraolimpijski tim doneo šest medalja iz Tokija

Naš paraolimpijski tim vratio se iz Tokija odlikovan sa šest medalja, dve zlatne, tri srebrne i jednom bronzanom.

Strеlаc Drаgаn Ristić оsvојiо је dvе zlаtnе mеdаljе i оbоriо јеdаn pаrаоlimpiјski rеkоrd, Žеljkо Dimitriјеvić оsvојiо је srеbrо u bаcаnju čunjа, istоm mеdаljоm оkitili su sе strеlci Zdrаvkо Sаvаnоvić i Lаslо Šurаnji. Brоnzаnа mеdаljа pripаlа је stоnоtеnisеrkаmа Bоrislаvi Pеrić i Nаdi Маtić u еkipnој kоnkurеnciјi.

Srbiјu је nа Pаrаоlimpiјskim igrаmа prеdstаvljаlо dеvеtnаеst spоrtistа, u disciplinаmа stоni tеnis, аtlеtikа, plivаnjе, strеljаštvо, pаuеrlifting, biciklizаm i tеkvоndо. Naši “Šampioni svaki dan” uspeli su da krunišu svoje bogate sportske karijere, vodeći se dobro poznatom porukom: „Snaga je u vama“!

Jelen pivo i Apatinska pivara tradicionalno podržavaju paraolimpijce i bodre ih da se u što većem broju bave sportom, da se bore na kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima. Snažnu podršku pružili su i pred igre u Tokiju, gde su naši sportisti ispoljili veliku hrabrost i upornost i još jednom se pokazali kao naši najbolji ambasadori.

„Paraolimpijci su naši heroji, bez obzira na broj medalja koje su doneli i plasman koji su zauzeli. Oni su naši „Šampioni svaki dan“, jer je za njih svaki dan borba u kojoj pobeđu i nikada ne odustaju, ma koliko bilo teško. Radujemo se njihovim uspesima i ponosni smo na njih, jer nam nakon svakog takmičenja pokazuju koliko se njihov rad i trud isplatio i koliko su napredovali“, kaže Olivera Nikodijević, direktorka marketinga Apatinske pivare.

Ukazala je i da podrška koju im je kompanija pružila nije bila pitanje pažnje, već razumevanje vrhunskog sporta i motivacije koja je sportistima potrebna.

„U ime celog tima zahvaljujem se našim dugoročnim partnerima Jelen pivu i Apatinskoj pivari koji podržavaju naše sportiste, i samim tim daju motivaciju osobama sa invaliditetom da se što više bave sportom. Naš tim se sastoji od sportista i sportistkinja koji su aktuelni osvajači medalja na svim takmičenjima i koji na najbolji način, svojim rezultatima, ukazuju na prava i mogućnosti osoba sa invaliditetom. Vraćamo se sa Paraolimpijskih igara sa osvojenih šest medalja i nadam se da smo opravdali sva očekivanja“ poručio je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije (POKS).

U POKS naglašavaju da je Apatinska pivara doprinela da se oformi i osnaži paraolimpijski pokret u Srbiji, kao i da je uspešna dugoročna saradnja dovela do toga da se čuje za njihove uspehe.

Takođe pročitajte

Dani banice po 18.put u Beloj Palanci

Manifestacija “Dani banice” ove godine održava se 18. put od 9. do 11. avgusta u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.