ilustracija

“Pametna učionica” za učenje ruskog jezika

Radovi na projektu gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša i regionalnog predstavništva Ruske humanitarne misije na Balkanu „Pametna učionica ruskog jezika“ u okviru programa „Zajednici zajedno“ podržala Naftna industrija Srbije.
“Velika čast za Grad Niš je činjenica da od danas u okviru jedne obrazovne institucije poseduje moderan nastavni kabinet za izvođenje nastave ruskog jezika u Srbiji. Ovo je najmoderniji školski prostor ovakovog tipa u Srbiji. Posebno je važno reći da ovaj kabinet počinje sa radom u Gimnaziji Svetozar Marković koja je do sada prednjačila u inovativnim idejama i pružala priliku učenicima da se kreativno istaknu. Upravo u ovoj gimnaziji su ponikli i stasali brojni talentovani učenici koji su na takmičenjima i olimpijadama širom sveta postizali zapažene rezultate” rekao je zamenik gradonačelnika Niša prof.dr Miloš Banđur prilikom otvaranja.

Prostor škole, koji je do nedavno bio u prilično lošem stanju, pretvoren je u najsavremeniji kabinet nastave ruskog jezika u Srbiji, sa višenamenskom funkcijom. Na ovaj način sva deca grada Niša, dobijaju prostor u kome će moći da se na potpuno novi način upoznaju sa ruskim jezikom i kulturom.

Ovaj moderni nastavni kabinet već je spreman za vannastavne aktivnosti, dok će od početka drugog polugodišta biti na raspolaganju za izvođenje nastave u gimnaziji „Svetozar Marković“.

Takođe pročitajte

Kamen temeljac za proširenje Naučno tehnološkog parka (NTP) u Nišu

Novi objekat u Nišu biće izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.