„Palme“ otvara Festival evropskog filma

Festival evropskog filma u prokupačkom Domu kulture “Radivoj Uvalić Bata” biće otvoren u ponedeljak, 20.juna a otvara  ga švedski film  “Palme”. U pitanju je dokumentarni film o životu Olaf Palmea, premijera Švedske koji prati njegov životi rad do njegovog ubistva 1986. godine. Od 21 čas biće prikazan film “ Leto” francuske rediteljke Katerine Korsini. 

Do 23. juna prikazivaće se svako veče po dva filma, jedan od 19 časova, drugi  od 21 sat, a ulaz će biti slobodan.

Za četiri festivalska dana, građani Prokuplja biće u prilici da pogledaju osam filmova najnovije evropske produkcije.

Drugog dana posetioci će moći da pogledaju hrvatski film „Vis a Vis“ i bugarski „Jarac“. Trećeg festivalskog dana na repertoaru će biti filmovi „A.C.A.B.“ + “Santa who”  iz Grčkei „Laku noć, mama“ iz Austrije.

Završne večeri festival biće prikazani „Tuđina“ iz Nemačke i „ Admiral“ iz Holandije.

Nakon Prokuplja festival se seli uNegotin pa u Užice, nakon čega se završava prvi deo, a drugi očekujemo najesen.

„Svaki film na ovom petom Evropskom filmskom festivalu je na neki način predstavnik zemlje iz koje dolazi. Veoma sam zadovoljan što će, još jednom, ovaj festival moći da pokaže kreativnost i bogatu raznolikost filmske proizvodnje širom Evrope. To ne bi bilo moguće bez posvećenosti ambasada zemalja  članica EU i njihovih kulturnih institucija, kao i našeg tima u EU info centru, izjavio je šef Delegacije Evropsk eunije u Srbiji, ambasador Majkl Davenport.

Peti poredu Festival evropskog filma organizuju Delegacija Evropsk eunije u Srbiji, EU Info centar, EU info kutak u Nišu i lokalni partneri

Delegacija Evropske unije podržava mnogobrojne kulturne manifestacije u Srbiji, među kojima su – Belgrade Dance Festival, Guitar Art Festival, EXIT festival, Nišvil, Green Fest, NOMUS, Belgrade Irish Festival, Festival pozorišta za decu i mnoge druge,čime pokazuje svoju naklonost ka interkulturnom dijalogu i kulturnoj razmeni.

Više o filmovima možete pronaći na linku stranice sajta:

http://euinfo.rs/festival-evropskog-filma/

 

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.