utorak , 19 oktobra 2021

Ove godine bez koncerata na Vinskom balu

Ovogodišnji 35. Vinski bal održaće se 27. i 28. avgusta, ali ne u obimu u kom se je do sada održavala ta manifestacija, kažu u Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince.

Neće biti koncerata, jer se strahuje da će se protivepidemijske mere pooštravati, zbog rasta broja zaraženih.

Sredstva predviđena za koncerte preusmerena su za izradu projektno-tehničke dokumentacije za poboljšanje vodosnabdevanja. Ipak, kako bismo ispoštovali ljude koji se i dalje bave vinogradarstvom i vinarstvom i koji iz godine u godinu poboljšavaju kvalitet svog vina, održaćemo konkurs za najbolja vina i imaćemo izložbu domaćih vina u dvorištu Кulturnog centra. Raspisani su konkursi na najbolju karikaturu i pesmu na temu vina i grožđa i plivaće se za vinsko burence. Biće održan i tradicionalni vlasinski kotlić na levoj obali reke – kaže direktor TO Vlasotince.

Termin manifestacije biće promenjen, kaže Našata Đokić Živković, pa se može očekivati da će sledećeg leta Vinski bal umesto krajem, biti održan početkom avgusta.

Za sledeću godinu organizatori Vinskog bala i Leta u Vlasotincu, Turistička organizacija i Кulturni centar, najavljuju da će biti određenih novina u konceptu ovih manifestacija i da će se na tome raditi od septembra ove godine.

Detalji raspisanih konkursa nalaze se na sajtu opštine, na linku.

Takođe pročitajte

Kako do energetskih zadruga u Republici Srbiji?

Centar za razvoj Građanskog društva PROTECTA, Grad Niš i Naučno Tehnološki Park Niš, su u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.