Outdoor Festival Jerma – Avanture nas čekaju i u narednoj godini

“Jerma je bajka”, “Jerma je magija” i puno reči oduševljenja aktivnostima u prirodi, zabeležene su od strane učesnika nakon održanog drugog izdanja festivala u kanjonu reke Jerme 2019. godine.

Avanturistička mreža ostaje verna svojoj avanturističkoj zajednici i sa zadovoljstvom najavljuje 3. Avanturistički Outdoor festival Jerma koji će biti održan od 12. do 16. avgusta 2020. godine. Prijave za festival su otvorene od 11. decembra 2019, na novoj internet prezentaciji www.visitjerma.com, koju je udruženje kreiralo uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine R. Srbije.

Festival je omiljeni događaj brojnim avanturistima, ekolozima, rekreativcima, ali i sve većem broju aktivnih porodica sa decom iz Srbije i regiona. Program festivala obuhvata aktivnosti u prirodi za sve generacije – planinarenje, sportsko penjanje, planinsko trčanje, biciklizam, divlje pećinarenje, jogu, slackline, ali i kampovanje, ekološko – istraživačke, kreativne i umetničke radionice za decu i odrasle. Učesnici će biti u prilici da se na aktivnostima druže sa lokalnim stanovništvom, koriste smeštaj u seoskim domaćinstvima i kupuju lokalne proizvode na Outdoor pijaci. Sve aktivnosti realizuju licencirani vodiči, treneri i instruktori, uz dežurstvo Gorske službe spasavanja Srbije.

U okviru festivala 15. avgusta 2020. biće organizovan i “Avanturistički dan”, jednodnevni događaj za sve koji žele da postanu avanturisti makar na jedan dan i uživaju u lepotama kanjona reke Jerme.

Pored bogatog festivalskog programa za decu, 15. avgusta 2020.god. u selu Vlasi će po drugi put biti realizovana “Avanturistička trka sa preprekama”. Trčanje na poligonu koji vodi kroz selo, sa raznim preprekama, od provlačenja ispod mreže, prolazak kroz blato, do veslanja u čamcima, izazvalo je veliko interesovanje i oduševljenje mališana i njihovih roditelja. Organizatori poručuju roditeljima da provode što više vremena sa decom u prirodi i da redovno treniraju, jer će sledeća trka biti prava pustolovina.

Ukoliko imate dovoljno avanturističkog duha da se upustite u avanturu po kojoj ćete pamtiiti 2020.godinu prijavite se i budite deo Avanturističke zajednice koja svoja leta pamte po druženju u kanjonu reke Jerme.
Ako želite da postanete deo Avanturističke mreže, da predstavite svoje proizvode i usluge, podržite festival ili da volontirate, kontaktirajte organizatora putem maila: [email protected]

Više informacija na sajtu: www.visitjerma.com

Foto: Igor Dj.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.