Foto: EESTech Challenge

Otvorene prijave za internacionalno programersko takmičenje EESTech Challenge Niš

Udruženje studenata elektronike Evrope – lokalni komitet Niš organizuje internacionalno takmičenje EESTech Challenge iz oblasti Cybersecurity.

Prijave su otvorene od 15. februara i trajaće do 11. marta. Cilj takmičenja jeste unapređivanje znanja studenata IT usmerenja iz oblasti Cybersecurity kroz seminare, radionice, video predavanja i glavni deo projekta – hakaton.

Sam projekat je podeljen u dve faze, gde se prva faza održava na lokalnom nivou na Elektronskom fakultetu u Nišu, a druga u Beogradu. Timovi od po tri člana će ovo novostečeno znanje primeniti na takmičenju koje traje 24 časa – hakatonu, koje će se održati od 19-21. marta. Pobednici lokalne runde će se nadmetati sa drugim evropskim timovima na velikom finalu ove godine u Beogradu, gde se održava druga faza ovog internacionalnog projekta. Osim proveravanja svog znanja, studenti koji se takmiče će imati priliku da osvoje i vredne nagrade.

This slideshow requires JavaScript.

Lokalnu rundu u Nišu organizujemo već treću godinu zaredom, a ranijih godina teme su bile “Internet of Things” i “Artificial Intelligence”. Takmičarski duh, timski rad i neverovatno iskustvo odlikuju ovo takmičenje.  – kaže Nikoleta Đorović član Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – lokalni komitet Niš (EESTEC LC Niš), sa Elektronskog fakulteta u Nišu

EESTech Challenge predstavlja idealnu priliku da studenti razmene znanja i iskustva sa studentima iz drugih delova Evrope, kao i da doprinesu razvoju svoje profesionalne mreže. Projekat takođe predstavlja odličnu šansu da kompanija stupi u kontakt sa motivisanim i sposobnim studentima koji su spremni da se suoče sa raznim tehnološkim problemima. Rad takmičara na zadatom problemu će pratiti predstavnici kompanija i na taj način će uočiti njihove kvalitete i videti ih kao buduće zaposlene.

Više o takmičenju kao i prijavama možete pronaći na Facebook stranici .

Takođe pročitajte

VEČERAS u Salonu 77 – „Mikrokosmos“ Teodore Vojinović

U utorak 14. maja u 19 sati, u Salonu 77 biće otvorena izložba skulptura i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.