Otvorena nova javna garaža na Sinđelićevom trgu

Javna garaža na Sinđelićevom trgu u Nišu sa 120 mesta za parkiranje je otvorena.

Prema rečima direktora JP “Parking servis” Dejana Dimitrijevića garaža je izgrađena po evropskim standardima pa će uz veći kapacitet vozačima pružiti konfornije kretanje.Gradonačelnik Niša se ovom prilikom zahvalio i stanarima okolnih zgrada sa kojima je grad ostvario dobru saradnju i sa kojima su zajedničkim snagama rešavani i problemi na koje su naišli.

“Ovo je druga javna garaža u gradu koju je obezbedio “Parking servis” i 600 novih parking mesta u gradu za dve godine. Trenutno se radi na pripremi još jedne lokacije za još jednu javnu garažu koja se nalazi u užem delu grada”, kazao je gradonačelnik Bulatović.

Prema rečima Dejana Dimitrijevića garaža je završena posle punih šest meseci rada.

“Predhodnih 1600 kvadrata sada je, rekonstrukcijom, povećano na 3.200 kvadrata, tako da je prostor za parkiranje duplirano”, kaže Dimitrijević. “Imamo 114 parking mesta, od toga 63 u prizemlju i 51 na spratu. Imamo i šest mesta za osobe sa invaliditetom po evropskim stabdardima dok su ranije bila samo dva mesta”, istako je Dimitrijević.

On je dodao da režim funkcionisanja parkirališta ostaje isti.

“Komercijalna cena je po satu 50 dinara po započetom satu, a postoji i mogućnost da stanari u večernjim satima koriste parkiranje”, kazao je Dimitrijević.

Dimitrijević kaže da je obezbeđena konstrukcija za još jedno ovakavo parkiralište, a vrednost ove garaže je oko 40 miliona dinara, a garaža zadovoljava sve evropske standarde.Protivpožarni put postoji do stambenih zgrada, zelene površine su značajno proširene.

“I samo parkiralište zadovoljava sve protivpožarne uslove.Postoji hidranska mreža, PP aparati, parkiralište ima separater ulja i masti”, kaže Dimitrijević.

Da je zelena površina veća od one što je bila potvrdio je i Dragoslav Pavlović, direktor JKP “Mediana”.

“Posađena su nova stabla, zasejana je trava kako bi smo ozelenili ovaj prostor, orezali smo određena stabla tako da je sada zelenila više nego što ga je bilo”, zaključio je Pavlović.

Takođe pročitajte

SEDAM milijarde dinara kroz programe zapošljavanja

Predstavnici Nacionalne službe zapošljavanja održali su u Vlasotincu promociju javnih poziva i konkursa ove službe, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.