Otvorena izložba „Priroda te zove u nove avanture“

U galerijskom prostoru MTS dvorane otvorena je izložba najboljih dečijih radova pristiglih na veliki nacionalni VODAVODA likovni konkurs „Priroda te zove u avanture nove“.

Vredne nagrade dodeljene su malim umetnicima, autorima individualnih i kolektivnih radova. Nagrade su pažljivo odabrane kako bi se budući naraštaji inspirisali da neguju svoj odnos sa prirodom – od sedmodnevnog boravka na Tari, preuređenja školskog odnosno dvorišta vrtića i interaktivnih tabli za najbolje grupne radove, pa do bicikala, ajpeda sa opremom za crtanje i rolera za pobednike u pojedinačnim kategorijama.

Tročlani stručni žiri nije imao ni malo lak posao, jer je u konkurenciji od čak 6.000 pristiglih radova trebalo odabrati najbolje. Dr Đorđe Stanojević, slikar, redovni profesor Fakulteta savremenih umetnosti, Tijana Dobrić Gaćić, osnivačica škole Beo Art house i Jelena Ušćebrka Ilić, istoričarka umetnosti i menadžerka ljudskih resursa u kompaniji VODAVODA su se pri ocenjuvanju radova vodili kriterijumima kao što su autentičnost, kreativnost, inovativnost tehnika sa ciljem da prenesu povezanost mališana i prirode.

„U svakodnevnom radu sa decom trudim se da ih učim očuvanju prirode. U pripremi pobedničkog rada, koristili smo vez na platnu, podstičući fokus i motoriku kod dece, a čak su i dečaci pokazali veliko interesovanje i spretnost pri upotrebi ove tradicionalne tehnike“, rekla je Anka Dević, učiteljica OŠ „Majka Jugovića“ iz Zemuna, koji su osvojili prvu nagradu u kolektivoj kategoriji.

„Iz načina na koji deca doživljavaju prirodu možemo svi mnogo naučiti. Zato smo se potrudili da javnosti predstavimo ne samo pobedničke, nego i mnoge druge radove, jer verujemo da je svaki od pristiglih radova vredan pažnje i mesta na ovakvoj izložbi. Želimo da svako dete koje je učestvovalo na konkursu bude ponosno na svoj trud i rad“, rekao je osnivač brenda VODAVODA, Vojin Đorđević i istakao da će kompanija kroz različite aktivnosti nastaviti da razvija dečije talente i podstiče ljubav prema prirodi. On je najavio da će kompanija i u budućnosti organizovati likovne avanture za decu.

Likovna izložba otvorena je do 31. maja na prvom spratu nekadašnjeg Doma sindikata, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

DOBITNICI NAGRADA 

Grupni radovi od 3 do 6 godina

 1. PU Fantasy iz Beograda – sedmodnevni boravak na Tari na bazi punog pansiona
 2. PU Neven iz Pančeva – interaktivna pametna tabla
 3. Vrtić Lienka Kisač – uređenje dvorišta u iznosu do 240.000 dinara

Grupni radovi od 7 do 10 godina

 1. OŠ „Majka Jugovića“ iz Zemuna – sedmodnevni boravak na Tari na bazi punog pansiona
 2. OŠ „10. oktobar“ iz Subotice – interaktivna pametna tabla
 3. OŠ „Crnjanski“ iz Jagodine – uređenje dvorišta u iznosu do 240.000 dinara

Pojedinačni radovi od 3 do 6 godina

 1. Iva Vladisavljević – ajped sa dodacima za crtanje
 2. Marija Horti – bicikl
 3. Sofija Radonjić – roleri

Pojedinačni radovi od 7 do 10 godina

 1. Lav Tanasković iz Kragujevca – ajped sa dodacima za crtanje
 2. Una Gligorijević iz Vlasotinca – bicikl
 3. Marija Predragović iz Beograda – bicikl

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.