Otvorena izložba fotografija “UNICEF: 70 godina u Srbiji”

Izložba fotografija, „UNICEF: 70 godina u Srbiji”, otvorena je juče na Trgu kralja Milana u Nišu.

Izložbu su otvorili Darko Bulatović, gradonačelnika Niša, i Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji. Izložba će u Nišu biti postavljena do 28. oktobra.

Zadovoljstvo mi je da smo danas svečano otvorili izložbu koja prikazuje 70 godina rada UNICEF-a i saradnje sa našom zemljom. UNICEF je bio tu i u najtežim trenucima, devedestih godina, kada su druge organizacije otišle.
U gradu Nišu zajedno radimo na projektima koji su usmereni na obrazovanje i zdravlje dece. Dogovorili smo se da ćemo učvrstiti partnerstvo i raditi zajedno da obezbedimo najbolje uslove za decu” istakao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Postavka kroz fotografije prikazuje sedam decenija posvećenog rada UNICEF-a u Srbiji, od 1947. godine kada su prve pošiljke humanitarne pomoći upućene deci i porodicama u bivšoj Jugoslaviji, pa sve do današnjih dana.

UNICEF je uvek bio deo istorije ove zemlje. Od 1947. godine, pomagali smo na različite načine – od pružanja humanitarne pomoći do sistemske podrške Vladi u reformskim procesima. Uvek smo radili zajedno, u partnerstvu, sa istim ciljem – da dopremo do svakog deteta kojem je podrška potrebna. Obeležavanjem 70. godišnjice rada UNICEF-a u Srbiji je prilika da se podsetimo na obećanja koja smo dali deci, i da se ponovo obavežemo da ćemo ih ispuniti – da ćemo raditi na tome da svako dete dostigne svoj puni potencijal”, poručio je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Takođe pročitajte

Kamen temeljac za proširenje Naučno tehnološkog parka (NTP) u Nišu

Novi objekat u Nišu biće izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.