petak , 18 septembra 2020

Otvorena ambulanta u naselju Ančiki

Ambulanta u naselju Ančiki dobila je dozvolu od strane Ministarstva zdravlja i zvanično danas krenula sa radom.

Radovi na ambulanti krenuli su 2012. godine, ali su bili stopirani jer je izgradnja započeta bez dozvole. Nekoliko godina kasnije, kada su svi uslovi bili ispunjeni nastavilo se sa izgradnjom i krajem ove godine završena je u potpunosti, predata od strane Grada na upotrebu i danas krenula sa radom.

Ovu ambulantu koristiće stanovnici naselja Ančiki, Bratmilovca, Mrštana i Кumareva. Cilj otvaranja ove ambulante jeste rasterećenje, na prvom mestu zdravstvene stanice 5 i 6 u Starom uredu, a onda i ambulante u Manojlovcu koju je većina ovih stanovnika koristila, a onda i smanjenje svakodnevnih gužvi. Na ovaj način pružanje zdravstvene zaštite pacijentima koji žive u blizini ambulante postalo je dostupnije.

„Oduševljena sam. Za ambulantu i lekara imam samo reči hvale. Lekar mi je na dohvat ruke, ne moram da putujem do grada, i što mi je najbitnije, izbegavam ogromne gužve na koje sam nailazila u zdravstvenoj stanici broj 5“- rekla je Кatarina Icić, jedna od pacijentkinja koja je došla na pregled.

Zlatković Slobodan istakao je da su dugo čekali na otvaranje ambulante, ali da su bili strpljivi i da se čekanje isplatilo. Mnogo pacijenata pohvalilo je i doktora Predraga Tasića, gde su pritom istakli radost zbog njegovog dolaska upravo u tu ambulantu.

Za sada će ambulanta raditi sa jednim lekarom i jednom sestrom u periodu od 7 – 14:30 časova, dok ne bude bilo potrebe za većim brojem.

Podsetimo, ambulantu je otvorio gradonačelnik dr Goran Cvetanovića i za njenu izgradnju iz budžeta grada Leskovca izdvojena je suma od 14,7 miliona dinara.

Takođe pročitajte

Hranite se kako želite svakog dana i možete biti zdraviji

Ako ste spremni da počnete sa ishranom koja funkcioniše po sistemu da jedete šta želite …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.