četvrtak , 26 maja 2022

Otvoren Međunarodni festival folklora u Medveđi

Sinoć je u prepunoj sali Kulturnog centra u Medveđi otvoren prvi Međunarodni festival folklora.

Svoje narodne igre i folklor u dve večeri, koliko traje ovaj festival, predstaviće folklorna društva iz Poljske, Bugarske, Crne Gore i Srbije.
Početak festivala započeo je defileom folklornih društava iz Poljske, Gračanice, Ćićevca i Medveđe, koji su u narodnim nošnjama u društvu predstavnika opštine Medveđe prošetali centrom Medveđe.
Direktor Kulturnog centra, Nebojša Jakšić pozdravio je sve prisutne u sali, zahvalio se na velikoj zainteresovanosti i odazivu a zatim je pozvao predsednika opštine da i zvanično otvori festival.

Svo ovo šarenilo boja, raskoš narodnih nošnji i folklora predstavlja bogatstvo različitosti koje mi itekako poštujemo i čemu se od srca radujemo. Ovaj festival je upravo i osmišljen sa ciljem da prikaže kako različitost folklora spaja narode uz pesmu i igru.“ – reči su kojima se predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić obratio prisutnima, nakon čega je proglasio festival i zvanično otvorenim.

Na bini Kulturnog centra prvo su nastupili najmlađi učesnici festivala iz KUD Razigrano kolo „Vez“ iz Medveđe, a zatim su gosti iz Poljske, folklorna grupa „Regle“ iz Poronina zaigrala splet svojih igara i oduševila publiku u sali. Gromoglasan aplauz zasluženo su dobile i folklorne grupe, KUD „Venac“ iz Gračanice, KUD „9. avgust“ iz Lučine-Ćićevac i KUD „Vez“ iz Medveđe. Za predstavnike ovih folklornih grupa predsednik opštine Medveđa i direktor kulturnog centra pripremili su skromne poklone kao i zahvalanice za učestvovanje na festivalu.

Drugo veče festivala takođe će započeti defileom, ovog puta na čelu sa folklornim grupama iz Bugarske i Crne Gore.

Takođe pročitajte

Sandra Silađev i monodrama ,, Dejt“ 22.juna u Nišu

Monodrama glumice Sandre Silađev ,, Dejt“ biće izvedena 22.juna na Letnjoj pozornici u Nišu od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.