petak , 16 aprila 2021
Konkurs LFN - cover

Otvoren konkurs LFN za podršku najboljim idejama građana

Otvoren je prvi konkurs Lokalne fondacije Niš (LFN) za podršku najboljim idejama građana. LFN želi da pruži podršku komšijama, aktivnim Nišlijama koji su spremni da pokrenu pozitivne promene u svojoj ulici, naselju i gradu.

Ovim konkursom biće podržane inicijative koje doprinose razvoju Niša i povećanju kvaliteta života u zajednici, kao što su inicijative iz oblasti ulaganja u obrazovanje, podrške kulturi i umetnosti, unapređenja javnih prostora i razvoja sporta. Konkurs je otvoren do 31. marta.

LFN je nastala sa idejom da poveže ljude različitih interesovanja i profesija, omogući građanima Niša prostor za aktivno udruživanje i obezbedi podršku za rešavanje problema u lokalnoj zajednici koje građani ne mogu sami da reše. Ideja je da se spoje ljudi koji imaju ideje sa društveno odgovornim kompanijama i ljudima koji imaju sredstva, vreme i znanje da te ideje sprovedu u delo.

Кo može da se prijavi?

Podrška je namenjena za udruženja građana i neformalne grupe* koje:

• Pokreću i aktivno uključuju građane i građanke u svoje aktivnosti
• Zastupaju opšte interese svoje zajednice
• Deluju na teritoriji Grada Niša
• Ne postoje duže od 10 godina

*pod neformalnim grupama misli se na grupe od najmanje troje ljudi, koje su okupljene oko rešavanja problema u lokalnoj zajednici i nisu formalno registrovane.

Šta podržava LFN?

Verujemo da udruženi građani i građanke najbolje prepoznaju potrebe svojih zajednica, i to u najmanjim lokalnim jedinicama, naseljima, kvartovima, ulicama i dvorištima. Кonkurs Lokalne fondacije Niš otvara prostor za raznovrsne projekte koji doprinose razvoju našeg okruženja.

Za LFN, zajednicu čine građani i građanke okupljeni oko zajedničkih vrednosti, potreba, interesa, problema, koji razvijajući osećaj pripadnosti zajednici preduzimaju zajedničke akcije.

Oblasti koje je LFN zajedno sa sugrađanima i sugrađankama prepoznala su: Obrazovanje, Кultura, Javni prostori, Sport i Umetnost. Ovo ne sprečava ljude da predlože ideju i iz drugih oblasti značajnih za naš grad. Prepoznajte šta je potrebno da se promeni, okupite ljude koji dele vaše vrednosti i predložite rešenja.

Da li postoje ograničenja u Кonkursu?

Sredstva sa ovog Кonkursa ne mogu biti upotrebljena za podršku pojedincima, javnim institucijama i preduzećima. Osim toga, ne mogu se koristiti za aktivnosti političkih partija, aktivnosti koje promovišu i zagovaraju diskriminaciju po bilo kom osnovu, zagovaranje određene religije, humanitarnu pomoć ili kupovinu drugih dobara radi njihove distribucije.

Кoliki je iznos donacije?

Iznos sredstava koji se dodeljuje kreće se od minimalnih 20.000 dinara do maksimalnih 120.000 dinara po projektu.

Trajanje projekata?

Projekat može trajati do šest meseci.

Кako se prijaviti na Кonkurs?

Prijavni formular se nalazi na sajtu LFN, odakle se može preuzeti.

Zainteresovani građani treba da predstave svoju ideju popunjavanjem formulara i pošalju elektronski, na adresu [email protected] do 31. marta 2021. godine.

Šta se dešava nakon prijave na Кonkurs?

Nakon kraja roka za slanje predloga, Selekcioni odbor će pregledati i oceniti sve pristigle ideje i predloge građana. Predstavnici svih predloženih projekata koji uđu u uži izbor za odobravanje donacije, biće obavešteni najkasnije do 10. aprila i pozvani na intervju kako bi detaljnije obrazložili svoju ideju i plan realizacije.

Кo čini Selekcioni odbor za donacije?

Selekcioni odbor čine istaknuti pojedinci iz oblasti biznis sektora, medija, organizacija civilnog društva i javnih institucija. Odbor će nezavisno donositi odluku o idejama kojima treba dati podršku, u skladu sa ciljevima, vizijom i vrednostima Lokalne fondacije Niš.

Da li aplikanti mogu da se dodatno informišu o uslovima konkursa i svojoj ideji i kako?

Svi aplikanti mogu da dobiju detaljnije informacije o konkursu slanjem poruke ili pitanja na e-mail adresu [email protected] ili posredstvom naloga LFN na društvenim mrežama.

Podršku radu Lokalne fondacije Niš pružaju Trag fondacija i fondacija Čarls Stjuart Mot.

Takođe pročitajte

DELTA PLANET u Nišu počinje da radi 22.aprila

Šoping-mol Delta Planet Niš otvara svoje vrate za posetioce i zvanično će početi da radi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.