Foto: ENECA

Otvoren Job Info Centar Niš za mlade

Na skupu u okviru projekta „Znanjem do posla” (E2E), održanom u organizaciji ENECA, otvoren je Job Info Centar Niš u TPC Kalča na prvom spratu (lokal CI-89) na kome su prisustvovali ključni akteri koji se bave zapošljavanjem mladih iz Vlade Srbije, privatnog sektora i civilnog društva.

Program „Znanjem do posla“ je osmogodišnji partnerski projekat dve vlade – Švajcarske i Srbije – osmišljen da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih. Program promoviše švajcarsku ekspertizu za upravljanje tržištem rada prilagođenu srpskom kontekstu.

Cilj je da se postigne bolja usklađenost potražnje i ponude posla kroz modernizaciju politika zapošljavanja mladih i razvoj konkretnih kompetencija mlade kvalifikovane radne snage koju zahteva privatni sektor kroz promociju učenja zasnovanog na radu.

Uvodnu reč na događaju imao je predstavnik organizacije ENECA Aca Ilić, Project Cordinator, koji je prisutnima predočio značaj otvaranja Job Info Centra Niš koji će razviti svojevrstan model karijernog vođenja i savetovanja na lokalnom nivou stvarajući sistem koji povezuje škole, pojedince, privredu i civilni sektor na održiv i inovativan način.

This slideshow requires JavaScript.

Job info centar u Nišu će pomagati mladima koji traže zaposlenje da lakše dođu do željenog posla kroz obuke i povezivati ih sa potencijalnim poslodavcima. Istovremeno, poslodavci mogu dobiti potrebne informacije o određenim programima i subvencijama, pristupnim fondovima kao i pomoć u izradi biznis planova i regrutacije mladih.

Prisutni su imali prilike i da čuju direktora programa „Znanjem do posla”, gospodina Olivera Štrajta, koji je istakao mogućnosti koje je ovaj program pružao mladima, nezaposlenim licima i poslodavcima kao i rezultate dosadašnjih aktivnosti projekta.

„U narednom periodu očekujemo veliki broj uspešno sprovedenih kako grupnih tako i individualnih radionica karijernog savetovanja mladih, ali i sprovedenih obuka na radnom mestu u kompanijama koje posluju u Nišu”, izjavila je Marijana Anastasov, WBL Cordinator na projektu.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.