Otvoren dvodnevni simpozijum „Aktuelnosti u kardiologiji 6“

Tokom proteklih 50 godina postojanja i rada Zavoda, a potom Instituta za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja”, učinjen je snažan napredak, ne samo u zdravstvenoj – osnovnoj delatnosti, već i u nastavno-obrazovnoj i naučnoj delatnosti.

Dokaz uspešne naučne aktivnosti u Institutu su i tradicionalni Simpozijumi iz kardiologije, na kojima su prezentovani brojni radovi kako lekara Instituta, tako i lekara iz zemlje i inostranstva. Prvi Simpozijum iz kardiologije održan je 1970. godine u organizaciji Akademika B. Đorđevića, Profesora D. Mihajlovića i Profesora I. Lambića.
Prva četiri Simpozijuma održavana su svake godine, a potom svake druge godine. Do sada je održano ukupno 25 Simpozijuma iz kardiologije, ove godine će to biti 26.
Svaki Simpozijum je praćen štampanjem radova u celini, u vidu zbornika, ili poslednjih godina kao časopis Balneoklimatologija, koji se stavlja na raspolaganje učesnicima na dan otvaranja Simpozijuma. Zbornici radova godinama predstavljaju značajnu literaturu za pripremu specijalističkih, magistarskih, subspecijalističkih ispita i proširenje znanja iz oblasti kardiologije. Svi Simpozijumi do sada su bili izuzetno posećeni.
I ovog puta će se na Simpozijumu, kao i predhodnih godina, obraditi najaktuelniji problemi današnje kardiologije: srčana insuficijencija, arterijska hipertenzija, atrijalna fibrilacija, današnje mogućnosti u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciji kardiovaskularnih bolesnika, neinvanzivne metode i novine u invanzivnoj kardiologiji. Učesnici Simpozijuma će biti iz svih kardioloških centara Srbije i Banja Luke.
Moramo naglasiti da će predavači i ovoga puta biti naši najeminentniji stručnjaci iz oblasti kardiologije.

U petak i subotu, sesije će moderirati Akademik Vladimir Kanjuh, Prof. dr Stevan Ilić, Prof. dr Marina Deljanin Ilić, Prof. dr Goran Stanković, Prof. dr Aleksandar N. Nešković, Prof. dr Milan A. Nedeljković, Prof. dr Branko Belesin, Prof. dr Arsen Ristić, Prof. Dr Dimitra Kalimanovska Oštrić, Prof. dr Milan Pavlović, Prof. dr Ivana Nedeljković, kao i Prof. dr Giuseppe Ambrosio (Peruđa, Italija). Planirano je da se tokom tri dana trajanja Simpozijuma učesnicima kroz 10 sesija i veliki broj kraćih a intenzivnih predavanja ponudi obilje najnovijih informacija iz oblasti kardiologije.
Ubeđeni smo da će lekari različitih profila i specijalnosti pronaći oblasti koje će im biti od značaja za svakodnevnu kliničku praksu, a kao i tokom predhodnih Simpozijuma očekujemo preko pet stotina učesnika.
Simpozijum je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Republike Srbije. Za učešće na Simpozijumu kotizacija nije predviđena i tako se omogućava većem broju lekara da aktuelnosti iz kardiologije na jednom mestu, tokom tri dana, besplatno čuju i dobiju u pisanoj formi.

Program Simpozijuma dostupan je na sajtu: http://www.radonnb.co.rs

 

Takođe pročitajte

“Oktobar, mesec tihe kupovine” – podizanje svesti o autizmu

U susret 3. oktobru, Evropskom danu podizanja svesti o autizmu, Organizacija Dan iz Niša pokrenula …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.