Otvaranje izložbe „Dnevnik uličnog hodača“

Ulična galerija „Mezanin“ u Balkanskoj ulici, koja je otvorena uz podršku Lokalne fondacije Niš, organizuje novu izložbu pod nazivom „Dnevnik uličnog hodača“, niškog umetnika Nenada Cvetkovića Trumbe. Zvanično otvaranje zakazano je za ponedeljak, 1. novembar od 18 sati.

„Autor će publici predstaviti stranice svog vizuelnog dnevnika, u vidu fotografija nastalih u periodu tokom prethodnih 20 godina njegovog rada“ poručuju organizatori.

O autoru:

Nenad Cvetković Trumba rođen je u Nišu 22.12.1968. Umetnik autodidakt, slikar, fotograf, tattoo majstor. Napušta studije mašinstva 1991. godine i u potpunosti se posvećuje slikarstvu i fotografiji. Uživanje u pogledu, neutaživa glad za iluzijom, potreba da vizuelnim dijalogom komunicira sa drugim sećanjima održava ga na tom putu i danas…

Podsetimo, Niš od ove jeseni ima novu uličnu galeriju u Balkanskoj ulici, zahvaljujući ideji grupe „Čaj odličan“ i uz podršku Lokalne fondacije Niš. Mezanin galerija otvorena je na panoima koji se nalaze na zidu ove ulice u centru grada i to će ubuduće biti trajni prostor za afirmaciju i promociju alternativne umetnosti i kulture.

Do ideje za pokretanje ove priče došlo je na inicijativu grupe „Čaj odličan“ koja se javila na prvi konkurs Lokalne fondacije Niš (LFN) u ovoj godini. Predlog je bio da se neiskorišćeni i pomalo zapušteni prostor u Balkanskoj ulici preuredi i dobije novu funkciju. Posle samo nekoliko meseci pripreme i rada galerija je i zvanično predstavljena, a svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj ljubitelja umetnosti.

Otvaranje ulične galerije Mezanin jedan je od sedam projekata koji je Lokalna fondacija Niš podržala na prvom konkursu i 2021. godini. Na drugom konkursu, koji je raspisan u septembru, podržano je još osam ideja. Realizacija tih osam aktivnosti počinje u novembru i trajaće do kraja aprila 2022. godine. Rezultate konkursa pogledajte na sajtu fondacije.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.