Otišao po nagradu, vratio se kao direktor

Dok je primao prvu nagradu na Haiku festivalu u Odžacima politikolog Srba Takić u rodnom Vlasotincu imenovan je za direktora Narodne biblioteke “Desanka Maksimović”.

Takić je poznat kao pokretač i organizator mnogih manifestacija u Vlasotincu i urednik preko 160 publikacija, isključivo vezanih za zavičaj, ili su autori lokalni stvaraoci. Jedan je od urednika Informativnog lista “Vlasina” ali direktor Kulturnog centra a takođe je vodio ustanovu kulture na čijem je čelu ponovo imenovan. Predsednik je Upravnih odbora Fondacije darovitih “Hristifor Crnilović” i udruženja “Loza” i “Poštovoci Svete gore Atonske”.

srba takic direktor vlasotince biblioteka“U svim ovim ustanovama sam se trudio da istaknem lokalne vrednosti i ohrabrim zavičajne autore, jer smatram Vlasotince mestom posebnog duha, sa vrednim i talentovanim ljudima. Izdavo sam dve svoje zbirke pesama, zastupljen sam u nekoliko zbornika, a od nagrada koje sam do sada dobijao za svoje pisanje izdvojio bih tek prvu nagradu za sonet, na Danima Vojislava Ilića Mlađeg, 2014. ali  i prvu nagradu za haiku ciklus, na Haiku festivalu u Odžacima, kaže Takić koji ističe da je poziv da ponovo bude direktor najstarije ustanove kulture prihvatio kao “priznanje za svoj dosadašnji rad, naravno i kao počast da se bude na čelu takve ustanove”.

“Zadaci koji me očekuju su mi poznati, kao i problemi koji su u međuvremenu nastali, ali, kako mi planova i entuzijazma ne nedostaje, verujem da ću vrlo brzo svoje postavljenje opravdati.

 

Takođe pročitajte

Niš beleži sve veći broj turista

Da li se broj turista koji posećuju Srbiju povećava, da li je jug centralne Srbije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.