Otišao po nagradu, vratio se kao direktor

Dok je primao prvu nagradu na Haiku festivalu u Odžacima politikolog Srba Takić u rodnom Vlasotincu imenovan je za direktora Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“.

Takić je poznat kao pokretač i organizator mnogih manifestacija u Vlasotincu i urednik preko 160 publikacija, isključivo vezanih za zavičaj, ili su autori lokalni stvaraoci. Jedan je od urednika Informativnog lista „Vlasina“ ali direktor Kulturnog centra a takođe je vodio ustanovu kulture na čijem je čelu ponovo imenovan. Predsednik je Upravnih odbora Fondacije darovitih „Hristifor Crnilović“ i udruženja „Loza“ i „Poštovoci Svete gore Atonske“.

srba takic direktor vlasotince biblioteka„U svim ovim ustanovama sam se trudio da istaknem lokalne vrednosti i ohrabrim zavičajne autore, jer smatram Vlasotince mestom posebnog duha, sa vrednim i talentovanim ljudima. Izdavo sam dve svoje zbirke pesama, zastupljen sam u nekoliko zbornika, a od nagrada koje sam do sada dobijao za svoje pisanje izdvojio bih tek prvu nagradu za sonet, na Danima Vojislava Ilića Mlađeg, 2014. ali  i prvu nagradu za haiku ciklus, na Haiku festivalu u Odžacima, kaže Takić koji ističe da je poziv da ponovo bude direktor najstarije ustanove kulture prihvatio kao „priznanje za svoj dosadašnji rad, naravno i kao počast da se bude na čelu takve ustanove“.

„Zadaci koji me očekuju su mi poznati, kao i problemi koji su u međuvremenu nastali, ali, kako mi planova i entuzijazma ne nedostaje, verujem da ću vrlo brzo svoje postavljenje opravdati.

 

Takođe pročitajte

Karijeru filmadžije gradi u svetu ali svoj prvi film snimila tamo gde je odrasla

Studira i radi u Sloveniji ali nije zaboravila rodni kraj i mogućnosti koje on nudi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.