petak , 27 januara 2023

Otac Dalibor porodio suprugu Tamaru u porodičnoj kući

Sveštenik iz Bošnjaca Dalibor Stefanović  i njegova supruga Tamara postali su roditelji šestog deteta a devojčicu je na svet popadija donela uz pomoć svog supruga u porodičnoj kući.

“Sve je bilo spremno, ,,da se rodi čovek, kaže otac Dalibor koji nije ni slutio da će se naći u još jednoj životnoj ulozi. Nije se  odvajao od supruge i svakog trena je bio spreman da je odveze do porodilišta u Leskovcu. Ipak, devojčici se žurilo pa je na svet došla u njihovoj porodičnoj kuću u Leskovcu.

“Čovek u životu doživi mnogo toga, ali da ću doživeti da porodim svoju ženu u svojoj rođenoj kući nisam mogao da pretpostavim. Šesti je porođaj, sve ide brže i neočekivano. Zovem hitnu ali porođaj kreće, kažem supruzi nemoj da brineš tu sam ja. ‘Ajde Gospode pomozi, Majko Bozija, Svi Sveti i pojavi se glavica, a onda bućnu cela beba u moje naručje. Dolazi ekipa hitne pomoci i “svečano preseca vrpcu”. Kraj smene a takva radost kod njih kao da je dete njihovo, zaista za pohvalu. Odvode majku i dete na sigurnom, a meni na oči suze, a na usnama svestenička molitva iz krštenja: “Veliki si Gospode i čudesna su dela tvoja i nema te reči koja ce opisati čudesa tvoja”!, priseća se otac Dalibor.
“Kada sam objasnio doktorki kako sam sve obavio ona je rekla “pa da tako i babice to rade” – nasmejao sam se, u nadi da neću dobiti novi nadimak!, šali se Dalibor kome je ovo iskustvo bilo dragoceno.
“Kažu da je moderno da se žene poražaju u kući, u što prirodnijim uslovima, ne ležeći, i da je dobro da pupčana vrpca ostane što duže da dete pokupi što više imuniteta iz nje, koju inače zamrzavaju čuvajuci matične ćelije. Tako da je sve ispalo lepo, UČESTVOVAO SAM U BOŽIJEM ČUDU RAĐANJA, i srečan sam što se čera najpre pozdravila sa tatom koji već sutra mora na daleki put.

“Samo Bogu i Svetom Fotiju, čiji je bio praznik kada je naše dete rođeno, mogu da se zahvalim što je bio sam mnom u ovakvom momentu,, kaže  otac Dalibor koji je od januara ove godine leskovački sveštenik a pre toga je bio višegodišnji Arhijerejski namesnik jablanički u Bošnjacu.

Takođe pročitajte

Prevencija raka grlića materice- ko je sve u riziku i kako ga na vreme otkriti?

Karcinom grlića materice je jedan od najčešćih malignih tumora žena. Rak grlića materice se može …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.