Osnovci u Prokuplju francuski jezik uče na originalan način

Inovacije u nastavi u prokupačkoj osnovnoj školi “Ratko Pavlović Ćićko” nisu samo slovo na papiru jer se nastavnici trude da učenje bude zanimljivo i kreativno.

Kako ističu prosvetni radnici iz ove škole princip rada je da se “veruje u budućnost a prošlost se poštuje i
modernizuje. Ideje se ostvaruju a snovi se oslobađaju.”

“U toj igri snova i ideja desio se sapun. Onaj domaći, po receptu bake Slađane Lazić ali modernizovan po obliku i mirisu.Narandža je dala toplinu,limun sunce a lavanda Francusku i sve se to pretvorilo u radionicu na radost učenika, otkrivaju nam nastavnice  francuskog jezika i književnosti Jelena Marković, koja je tvorac ove ideje i Valentina Sekulić koja se pridružila svojoj kolegenici.

“Može da se sanja i dalje pa je deo Francuske, sa poljima lavande, došao blizu Niša, na Eko plantažama Tamnjanica i Udruženja umetnika Pigmalion”. Od naredne školske godine očekujemo da imamo podršku ovog gazdinstva i tu je tek početak. Radost je ključ koji zaključava vrata neverovanja a otvara ona vrata stvaranja. Stvarnost je ono što stvaramo-kako je rekao akademik Vladeta Jerotić. Stvarajmo-lavandirajmo. Lavandiranje se zove nova avantura, poručuju nastavnice Jelena i Valentina.

Takođe pročitajte

Skin cycling, samo trend ili dobra rutina?

Društvene mreže su zatrpane ovim terminom, a sve više je zagovornika ove rutine kao najboljeg …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.